Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 1
Sutra: 18° 18° 1
25. ožujka 2019.
"Klasičnoj i primitivnoj političkoj prijetnji"

HND: Oduprijet ćemo se Marasovićevim političkim prijetnjama HRT-u

Foto Arhiv NL
Foto Arhiv NL
Autor:
Objavljeno: 4. prosinac 2014. u 18:08 2014-12-04T18:08:15+01:00

"Radi se o klasičnoj i primitivnoj političkoj prijetnji, uobičajenoj i prepoznatljivoj kad je riječ o nedemokratskim strankama. Možda je Marasoviću to neoprezno 'izletjelo' iz usta, kao što mu zna izletjeti i još ponešto drugog. No, kao profesionalna novinarska udruga pribojavamo se da možda o tome snuju i Marasovićevi stranački šefovi, ali to nisu obznanili", ističe predsjednik HND-a Zdenko Duka

ZAGREB - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) poručilo je kako će se oduprijeti "klasičnoj i primitivnoj političkoj prijetnji" HDZ-ovog zastupnika Dujomira Marasovića, kakvom smatra njegovu izjavu u četvrtak u Saboru da će HDZ, kao prvo što će napraviti kada dođe na vlast, "pomesti sve s HRT-a".

HND u priopćenju navodi kako na takve političke prijetnje HDZ-ovog zastupnika odlučno upozorava hrvatsku, a upozorit će i europsku javnost.

"Radi se o klasičnoj i primitivnoj političkoj prijetnji, uobičajenoj i prepoznatljivoj kad je riječ o nedemokratskim strankama. Možda je Marasoviću to neoprezno 'izletjelo' iz usta, kao što mu zna izletjeti i još ponešto drugog. No, kao profesionalna novinarska udruga pribojavamo se da možda o tome snuju i Marasovićevi stranački šefovi, ali to nisu obznanili", ističe predsjednik HND-a Zdenko Duka.

"Svi imaju pravo i najoštrije kritizirati vođenje, uređivanje i rad HRT-a, ali će se ovakvim i sličnim prijetnjama političkim smjenama HND na sve dopuštene načine oduprijeti", zaključuje u priopćenju.

Saborska rasprava o kandidatima za četiri člana Programskog vijeća HRT-a prometnula se u četvrtak u raspravu o stanju i programu javne televizije, za koji HDZ-ov Duje Marasović tvrdi da ga uređuje politika, te poručuje da nova vlast za godinu dana prvo treba "pomesti sve s HRT-a".

"I prvo što moramo napraviti, kada se promijeni vlast za godinu dana, (je) da pometemo sve s HRT-a", izjavio je Marasović, na što mu je predsjednik Sabora Josip Leko poručio: "Ma koga ćete vi pomesti? Koga ćete vi pomesti ako zastupate demokratske vrijednosti".

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka