Prozvali svog zastupnika

HDZ: Ne podržavamo govor mržnje, pozivamo Stiera da se očituje podržava li ga on

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

"No isto tako, za HDZ i politiku koju vodimo neprihvatljivo je da bilo koji član u grupama koje se organiziraju 'pod nazivom i simbolima HDZ-a' kontinuirano širi govor mržnje i prijetnje, poput poziva da nekoga treba 'leđno pustiti niz Savu', 'nabiti sve na kolac', 'dat mu metak u čelo', te otvoreno agitirati i poticati članove da podržavaju druge stranke i kandidate, kao i pozivati članove da ne glasuju za kandidate HDZ-a", stoji u objavi



ZAGREB Za politiku HDZ-a neprihvatljivo je da bilo koji član širi govor mržnje i prijetnje, poručili su iz stranke u nedjelju te svoga saborskog zastupnika Davora Ivana Stiera pozvali neka javno kaže podržava li on “izljeve govora mržnje i prijetnji” i prozvali ga da “perfidno i otužno zlorabi poruke Ivana Pavla II.”.


U objavi na Facebook stranici stranke, kako se navodi, nastavno na medijske članke u kojima se, kao i obično, nepotpuno i pristrano prenosi dio rasprava sa sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, održane 8. studenoga, kao i na reakciju saborskog zastupnika HDZ-a Davora Stiera, iz HDZ-a naglašavaju da nitko u stranci “ne dovodi u pitanje slobodu i tajnost dopisivanja te slobodu izražavanja mišljenja, a posebno članova stranke”, stoji u objavi na Facebook stranici stranke”.


“No isto tako, za HDZ i politiku koju vodimo neprihvatljivo je da bilo koji član u grupama koje se organiziraju ‘pod nazivom i simbolima HDZ-a’ kontinuirano širi govor mržnje i prijetnje, poput poziva da nekoga treba ‘leđno pustiti niz Savu’, ‘nabiti sve na kolac’, ‘dat mu metak u čelo’, te otvoreno agitirati i poticati članove da podržavaju druge stranke i kandidate, kao i pozivati članove da ne glasuju za kandidate HDZ-a”, stoji u objavi.




Naglašava se da to nije niti će biti politika stranke te proziva Stiera da perfidno i otužno zlorabi poruke Ivana Pavla II.


“To nije niti će biti politika HDZ-a, a ako Davor Stier dijeli i podržava takve izljeve govora mržnje i prijetnji usmjerenih prema stranačkim kolegama, neka to javno kaže. Stoga je od Stiera perfidno i otužno zlorabiti poruke Ivana Pavla II. Misli li Davor Stier da bi Ivan Pavao II. ovakve pozive na linč smatrao porukama slobode, mira i ljubavi?”, stoji u objavi.


Nakon što je u medijima objavljeno da je Predsjedništvo HDZ-a odlučilo sankcionirati članove koji na društvenim mrežama šire mržnju, prijete ili kritiziraju vodstvo HDZ, saborski zastupnik HDZ-a Ivo Davor Stier podsjetio je da je sloboda i tajnost dopisivanja zajamčena i nepovrediva te poručio, podsjetivši na “riječi Svetog Ivana Pavla II. koje su prethodile padu komunizma” – ‘Ne bojte se!’.