Priznanje Borisu Miletiću

Gradonačelniku Pule uručena Svetosavska povelja

Glas Istre

Pula, ali i cijela Istra, mogu biti primjer tolerancije i multietničnosti u svakodnevnom životu. To je naše bogatstvo, a na nama je da i dalje gradimo mostove prijateljstva i svim pripadnicima nacionalnih manjina omogućimo poštivanje ljudskih prava i vrijednosti koje baštini i suvremena Europa, istaknuo je Miletić



Za doprinos u očuvanju i promociji kulturnog i nacionalnog identiteta u Istri te za zaštitu prava pripadnika nacionalnih manjina, Vijeće srpske nacionalne manjine Istarske županije pulskom je gradonačelniku Borisu Miletiću uručilo Svetosavsku povelju.


Uz zahvalu za dugogodišnju potporu i podršku u radu, Povelju su gradonačelniku uručili predsjednik Koordinacije Srba u Istri Radomir Janković i predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Istarske županije Milan Rašula. Zahvalivši na Povelji, pulski je gradonačelnik istaknuo da se Pula ponosi svojom kulturnom različitošću i suživotom manjinskih zajednica.


– Pula, ali i cijela Istra, mogu biti primjer tolerancije i multietničnosti u svakodnevnom životu. To je naše bogatstvo, a na nama je da i dalje gradimo mostove prijateljstva i svim pripadnicima nacionalnih manjina omogućimo poštivanje ljudskih prava i vrijednosti koje baštini i suvremena Europa, istaknuo je Miletić.




Prijemu je prisustvovao i paroh pulsko-perojski Goran Petković, koji je gradonačelniku ukratko predstavio brojne aktivnosti koje se tijekom godine tradicionalno održavaju u zajednici te se zahvalio Gradu i gradonačelniku na potpori i dosadašnjoj suradnji za koju vjeruje da će se nastaviti i u ovoj godini.


Na kraju prijema pulski je gradonačelnik uputio čestitke parohu i svim sugrađanima koji slave nadolazeći blagdan Božića po julijanskom kalendaru. (G. R.)