Točno u 11

Grabar Kitarović danas predstavlja program. Ovo su ključne točke s kojima želi drugi mandat

P. N.

Naglasci su na sigurnosti društva, blagostanju obitelji, Inicijativi triju mora i demografiji. Pričat će kako je sudjelovala u rješavanju problema plinifikacije Slavonskog Broda, izmještala ured po Hrvatskoj, održala 60-ak gospodarskih foruma, Gospodarskih vijeća



Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović danas će u 11 sati u dvorani Globus na Velesajmu službeno krenuti u kampanju za drugi mandat. Trebala bi iznijeti neke postavke programa i slogan kampanje.


Kolinda Grabar-Kitarović je bila službeno najavila kandidaturu 2. listopada u prostorijama Matice Hrvatske i poručila tada kako je čvrsto vjerovala i vjeruje da Hrvatsku možemo graditi kao zemlju po mjeri čovjeka. Bilo je to pod radnim sloganom »Zato što vjerujem u Hrvatsku« ali stvarni slogan za njezinu kampanju trebali bi čuti u današnjem obraćanju. Kazala je tada da je odlučna nastaviti čvrsto voditi Republiku Hrvatsku u smjeru aktivne i odgovorne međunarodne politike te da će i dalje biti jamac nacionalne suverenosti, očuvanja našeg identiteta i načina života.


Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je prije nekoliko dana u intervjuu za N1 kazala da su predsjedničke ovlasti i u ovom sustavu dovoljne, ali smatra da bi predsjednica ili predsjednik Republike trebao imati izvjesne ovlasti i u predlaganju ustavnih sudaca. Isto tako da bi se jasnije trebale odrediti ovlasti koje se tiču hrvatske vanjske politike, a ona zagovara i promjenu izbornog sustava, barem tako da se omoguće tri preferencijalna glasa umjesto jednog.




Još je ranije najavila da će u programu biti i zalaganje za povećanje plaća, iako, naravno, o plaćama ne odlučuje predsjednica, pa čak niti Vlada.


Na predstavljanju programa očekuje se oko tisuću uzvanika među kojima će biti brojni političari, gospodarstvenici, sportaši. Dnevnik Nove TV objavio je koje su ključne točke programa, kojeg je, uz konzultacije stručnjaka, pisala sama.


Naglasci su na sigurnosti društva, blagostanju obitelji, Inicijativi triju mora i demografiji. Pričat će kako je sudjelovala u rješavanju problema plinifikacije Slavonskog Broda, izmještala ured po Hrvatskoj, održala 60-ak gospodarskih foruma, Gospodarskih vijeća. Također će istaknuti da je rezovima u uredu u 5 godina uštedjela 25 milijuna kuna.