Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
28. siječnja 2020.
Zvonimir Frka Petešić

Gasi li se Marićevo ministarstvo? Ured premijera smatra da ljude ne zanima je li Plenković znao da će ministar dati ostavku

snimio Darko Jelinek
snimio Darko Jelinek
Autor:
Objavljeno: 15. srpanj 2019. u 19:41 2019-07-15T19:41:46+02:00

- Nisam primjetio da se cijela javnost pita o tomu, možda pojedini novinari, ali mislim da javnost zanima što radi Vlada, a ne tko i kada daje ostavku, odgovorio je.

ZAGREB - Predstojnik Ureda premijera Zvonimir Frka Petešić izjavio je danas da će premijer Andrej Plenković tijekom rekonstrukcije Vlade odlučiti o tomu ukida li se ministarstvo državne imovine te naglasio kako će o svemu javnost biti obaviještena kad završe konzultacije.

"Premijer će odlučiti prilikom rekonstrukcije Vlade o tomu ukida li se ministarstvo državne imovine. Konzultacije su u tijeku i javnost će biti obaviještena kada budu gotove", rekao je Frka Petešić novnarima ispred Banskih dvora gdje traje sastanak premijera sa suradnicima, a spekulira se da je tema rekonstrukcija Vlade.

Istaknuo je kako je predsjednik Vlade znao da će ministar državne imovine Goran Marić danas podnijeti ostavku, a isto to su potvrdili danas popodne u priopćenju iz Vlade, dodavši kako je ministar Marić svoju ostavku uputio predsjedniku Vlade u pisanoj formi, a o tomu je obavijestio javnost prigodom svoga posjeta Novom Vinodolskom.

Frka Petešić nije odgovorio na pitanje je li premijer tražio od Marića ostavku, ponovivši da je ostavka rezultat razgovora od prije nekoliko dana.

Nije odgovorio niti na pitanje zašto zajedno nisu izvijestili javnost o ostavci, napomenuvši kako u tomu ne vidi ništa sporno.

- Nisam primjetio da se cijela javnost pita o tomu, možda pojedini novinari, ali mislim da javnost zanima što radi Vlada, a ne tko i kada daje ostavku, odgovorio je.

Ne zna, kaže, kada su posljednji put ministar Marić i premijer razgovarali niti kada će se znati nova imena u rekonstruiranoj Vladi. Poručio je i da će se premijer vezano za rekonstrukciju Vlade obratiti javnosti te dati izjavu "kada procjeni da je trenutak".

S obzirom da je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio kako će najvjerojatnije sazvati izvanrednu sjednicu Sabora, zbog izglasavanja povjerenja članovima Vlade, novinarima je na upit, kada će se održati ta sjednica odgovorio kako za to nema precizno zadanoga roka.

Ne zna, kaže, ni hoće li svi ministri biti potvrđeni u paketu na izvanrednoj sjednici. "To ćemo još vidjeti", dodao je.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze