Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 4
Sutra: 11° 11° 4
7. prosinca 2019.
Ministar državne imovine

GORAN MARIĆ PODNIO OSTAVKU

Foto Nataša Car
Foto Nataša Car
Autor: ,
Objavljeno: 15. srpanj 2019. u 12:19 2019-07-15T12:19:00+02:00

Odlazi još jedan ministar Plenkovićeve vlade

Novi Vinodolski  - Ministar državne imovine Goran Marić danas u 12 sati 10 minuta u Novo Vinodolskom, nakon potpisivanja dvaju ugovora o darovanju državne imovine Gradu Novom Vinodolskom, izjavio je da je jutros podnio neopozivu ostavku na svoju dužnost u Vladi RH i da aktivira svoj zastupnički mandat u Hrvatskom saboru!

Neću dopustiti nekima koji to žele da me uvuku u kaos, što su očito željeli - rekao je Marić objašnjavajući tek s tim riječima razloge ostavke i ne dopuštajući novinarska pitanja.

Svega koju minutu ranije, točno u podne, ministar Goran Marić u društvu kolege iz Vlade ministra mora, prometa i infrastrukture, Novljanina, Olega Butkovića, potpisao je zajedno s novljanskim gradonačelnikom Velimirom Piškulićem dva ugovora o darovanju dviju katastarskih čestica za zemljišta vrijedna ukupno 6 milijuna kuna.

Na jednom će – na rubu grada – biti izgrađen novi vatrogasni dom, a na drugom  - na kojem je ruševni objekt s dvama stanarima koji imaju stanarsko pravo u tom objektu – bit će nakon rušenja izgrađeno gradsko parkiralište s 250 parkirnih mjesta.

- U svojem mandatu potpisao sam 2600 ovakvih i sličnih ugovora za darovanje državne imovine lokalnim jedinicama u ukupnoj vrijednosti od 2,5 milijarde kuna što će otvoriti mogućnost investicijskih projekata vrijednih oko 10 milijarda kuna, - rekao je Goran Marić nakon  što je obznanio da je danas podnio neopozivu ostavku.

Na pitanje novinara smješta li mu netko od državnih institucija – DORH ili USKOK – Marić je samo kratko odgovorio: - Sve sam vam rekao! 

Foto: F. DERANJA

                                            

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.