Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 1
Sutra: 17° 17° 1
23. ožujka 2019.
Portal European Best Destinations

EBD: Zagreb druga najbolja destinacija u Europi

Zagreb / Foto Cropix
Zagreb / Foto Cropix
Autor:
Objavljeno: 13. veljača 2014. u 17:14 2014-02-13T17:14:53+01:00

Ispred Zagreba nalazi se samo Porto, a ovakav odličan rezultat glavni je hrvatski grad izborio u jakoj konkurenciji između još 18 gradova (Amsterdam, Beč, Berlin, Barcelona, Bergen, Budimpešta, Cannes, Glasgow, Nikozija, London, Madeira, Madrid, Milano, Pariz, Prag, Rim, Stockholm, Ženeva)

ZAGREB  Zagreb je zauzeo drugo mjesto na netom završenom elektronskom natjecanju za najbolju europsku destinaciju koje je održao portal European Best Destinations, objavili su danas iz zagrebačke Turističke zajednice.
Ispred Zagreba nalazi se samo Porto, a ovakav odličan rezultat glavni je hrvatski grad izborio u jakoj konkurenciji između još 18 gradova (Amsterdam, Beč, Berlin, Barcelona, Bergen, Budimpešta, Cannes, Glasgow, Nikozija, London, Madeira, Madrid, Milano, Pariz, Prag, Rim, Stockholm, Ženeva).
European Best Destinations je europska neprofitna organizacija sa sjedištem u Bruxellesu osnovana s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi. U partnerstvu s turističkim uredima angažirana je na promicanju boljeg razumijevanja bogatstva, raznolikosti i kvalitete među destinacijama u Europi, ali i njezina promoviranja kao najvažnije destinacije u svijetu.
Organizacijom ovog natjecanja, u kojem glasači elektronskim putem biraju najbolje, potiče se izvrsnost, a dobitnicima podiže imidž pa te destinacije privlače znatno više gostiju, napominju iz Turističke zajednice grada Zagreba.
U prilog ocjene o uspješnosti Zagreba kao turističke i kongresne destinacije navode da je i u siječnju u Zagrebu zabilježeno 6 posto više gostiju, ili njih 33.548. Pritom je stranih posjetitelja bilo 4 posto više, odnosno njih 21.224, a najviše ih je došlo iz Italije, BiH te Njemačke. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Uspjeh kampanje  #budiZvijezdapomoziDown