Prognoza

Dobar dio Hrvatske jutros se probudio u debelim minusima, Riječani na “nuli”. Ovako će biti do nedjelje

P. N.



Dobar dio Hrvatske jutros se probudio u debelom minusu – najniže temperature zabilježene su u Bednji i na Zavižanu – minus osam stupnjeva.


U Daruvaru i Karlovcu u 7 sati je bilo minus 7 stupnjeva, u Krapini minus 6, a hladno je i u Rijeci gdje je živa u termometru pokazala točno nula stupnjeva.


Meteorolozi DHMZ-a danas u većem dijelu zemlje najavljuju pretežno sunčano te hladno, a u unutrašnjosti će mjestimice biti više oblaka. Vjetar slab i ponegdje umjeren sjeveroistočni, a potkraj dana će u Podunavlju jačati jugoistočnjak. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, osobito podno Velebita, krajem dana u slabljenju. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu uglavnom između -2 i 2, na Jadranu od 7 do 12 °C.




I u nastavku će tjedna diljem Hrvatske biti relativno hladno, osobito na kopnu, gdje će tijekom noći i jutra biti mraza, a na Jadranu će bura još i tijekom četvrtka onemogućavati normalno prometovanje. 


U petak u unutrašnjosti barem djelomice sunčano, ujutro ponegdje s maglom. Za vikend i početkom idućeg tjedna oblačnije, do nedjelje u gorskim krajevima uz mogućnost slabih oborina na granici kiše i snijega, a u ponedjeljak u većini krajeva kiša. Do nedjelje hladno, osobito u noći i ujutro, zatim porast temperature zraka.


U petak na Jadranu pretežno sunčano, na sjevernom dijelu uz umjerenu naoblaku. Bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni vjetar.


Za vikend i u prvom dijelu novoga tjedna promjenljivo mjestimice s kišom. U subotu će prolazno zapuhati umjereno jugo i južni vjetar, a od ponedjeljka sjeverozapadnjak, piše HRT.