Ministrica obrazovanja

Divjak: SDP-ov zahtjev za mojom smjenom neargumentiran, to su političke igre

Hina

Igor Soban/PIXSELL

Igor Soban/PIXSELL



Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak ustvrdila je u utorak da je SDP-ov zahtjev za njenom smjenom neargumentiran, pa smatra da bi priča oko toga trebala biti završena čim prije kako bi se pokazalo ljudima da se Vlada bavi pravim stvarima, a ne politikanstvom.


“Sigurno da ćemo oko toga imati svoj stav, ali nema tu argumenata. Mislim da čim prije to trebamo završiti tako da pokažemo ljudima da razgovaramo o pravim stvarima, a ne da se bavimo politikanstvom i odnosima među različitim politikanskim frakcijama, bit će nam bolje”, komentirala je Divjak novinarima uoči užeg Vladinog kabineta SDP-ov zahtjev koji će se sutra naći na Vladi.


SDP je prikupio 31 potpis saborskih zastupnika, što je dovoljno za pokretanje procedure izglasavanja nepovjerenja ministrici obrazovanja.




Divjak je sigurna da radi ono što je obećala na početku mandata, što se dogovorilo i što je zapisano u Nacionanalnom planu reformi Vlade. “Znači da se bavim sustavom, i to na onaj suštinski način na koji se dugo godina ministri nisu bavili sustavom”, ustvrdila je.


“U tom smislu ono što smo dobili kao argumente nisu argumenti, već pokušaj nekih političkih igara kako će se tko postaviti u takvoj situaciji”, dodala je ministrica koja smatra da je to jedan od razloga zašto građani nemaju baš puno povjerenja u politiku i političare. “Umjesto da se bavimo time što ćemo mi učiniti za njih, dosta političara se bavi time kako će si osigurati neke pozicije”, rekla je Divjak.


Kaže i kako pitanje ostavke ne doživljava kao osobno pitanje. “To je pitanje kuda gleda Hrvatska, idemo li naprijed i mijenjamo sustav ili to ne radimo. Tu su potpuno nevažne politikanske igre”, rekla je Divjak.