Izvor iz vrha HDZ-a

Dado Milinović i 200 Ličana poraz pretvorili u pobjedu: “Izbori za šefa ličkog HDZ-a i prije autobus-demokracije raspisani za 9. rujna”

Hina

Foto Denis Lovrović

Foto Denis Lovrović



ZAGREB Kandidat za predsjednika HDZ-a Ličko-senjske županije Darko Milinović manipulira i svoj poraz nastoji predstaviti kao tobožnju pobjedu jer su izbori za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a bili i »prije njegove autobus-demokracije« raspisani za 9. rujna, rekao je u srijedu navečer za Hinu izvor iz vrha HDZ-a.


»Milinović manipulira, svoj poraz nastoji predstaviti kao tobožnju pobjedu. U tom cilju laže da mu je bilo kakav zahtjev ‘ispunjen’. Izbori za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a, naime, bili su i prije njegove autobus-demokracije raspisani za 9. rujna«, rečeno je za Hinu.


Izvor iz vrha HDZ-a istaknuo je i da se »predstava koju je pokušao izvesti u Središnjici HDZ-a pokazala za njega (Milinovića) neuspješnom«.




»Naglašavajući da je trijumfirao jer je ‘dobio jamstvo’ da će se izbori za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a održati onda kada su se i trebali održati, potvrdio je da je izvodio show isključivo radi sebe, a ne radi, kako je tvrdio, unutarstranačkih izbora za GO Gospića i ‘zaštite svojih članova’«, rekao je izvor.


Milinović je u srijedu navečer, ispred Središnjice HDZ-a, izjavio kako su dobili jamstvo da će se stranački izbori za predsjednika ličko-senjske organizacije HDZ-a održati 9. rujna, a nakon toga je, zajedno s dvjestotinjak članova stranke iz županije, otišao iz zgrade stranačke Središnjice. Dvjestotinjak članova HDZ-a Ličko-senjske županije danas je sa četiri autobusa došlo u Zagreb kako bi izrazili nezadovoljstvo vezano za proces održavanja stranačkih izbora.