Todorić danas daje iskaz

DORH odustao od ispitivanja dvojice svjedoka, ali od trećeg nije. Turudić: ‘Pa nisam to izmislio’

P. N.

Reuters

Reuters

Državno odvjetništvo jutros je demantiralo sinoćnju izjavu suca Ivana Turudića koji je rekao da da je neslužbeno čuo da se odustalo od ispitivanja posljednjeg preostalog svjedoka



Još uvijek nije poznat termin kada će Ivica Todorić danas biti doveden pred tužiteljstvo. Navodno bi moglo početi oko podneva.


Državno odvjetništvo jutros je, međutim, demantiralo sinoćnju izjavu suca Ivana Turudića koji je rekao da da je neslužbeno čuo da se odustalo od ispitivanja posljednjeg svjedoka. On se navodno nalazi se u Nizozemskoj i već je nekoliko puta propao pokušaj njegovog ispitivanja. 


– Državno odvjetništvo nije odustalo od ispitivanja ni jednog od svjedoka i nije točna izjava predsjednika Županijskog suda u Zagrebu, poručili su za RTL iz tužiteljstva.




No malo prije, Ivan Turudić ponovio je svoju sinoćnju izjavu.


ŽDO je službeno obavijestio suca istrage Luburića da odustaju od ispitivanja dva svjedoka u istrazi oko Agrokora. Ne bih to izmislio. Otkud mi to, nisam to izvadio iz malog prsta – potvrdio je za N1 Ivan Turudić.


Glasnogovornik Županijskog suda pojasnio je situaciju. Preostala su zapravo još tri svjedoka. Od ispitivanja dvojice se odustalo, dok će posljednji biti ispitan i to dopisnim putem, jer se ne nalazi u Hrvatskoj.


Doznaje se i kako će DORH najvjerojatnije tražiti istražni pritvor za Todorića nevezano za svjedoke i to zbog opasnosti od bijega.