Nova najava

Čelnik policijskog sindikata najavljuje štrajk: ‘Možemo to učiniti već za 24 sata. Doslovce će biti kaos’

Hina

Policijski službenik koji radi na terenu u migrantskoj krizi, kaže sindikalac Teri, ima plaću od 4.200 do 4.800 kuna što zavisi od rada blagdanom i vikendom



Predsjednik Općeg sindikata MUP-a Tomislav Teri najavio je u utorak navečer kako se, ako ne postignu dogovor s Vladom oko koeficijenata, i carinici i policajci spremaju za štrajk koji će prouzročiti veliki kaos.


»Mi prije svega želimo uspostaviti komunikaciju s predstavnicima Vlade i za sve policijske službenike staviti koeficijent 1.0«, rekao je Teri u RTL Direktu.


Policijski službenik koji radi na terenu u migrantskoj krizi, kaže sindikalac Teri, ima plaću od 4.200 do 4.800 kuna što zavisi od rada blagdanom i vikendom.




»Stavljeni smo na marginu što se tiče policijske plaće i ne znam kako uopće preživjeti od mjeseca do mjeseca. Mi u državnoj službi imamo najmanji koeficijent plaće za policijskog službenika«, ističe Teri.


Frustrirani su, kaže i ljuti, kada vide da su profesori sa svojim sindikatom koji je odradio dobar posao uspjeli dobiti traženo. »Naši sindikati nisu uspjeli dogovoriti i stvarno smo frustrirani što se tiče dogovora oko podizanja koeficijenta«, ističe sindikalac.


Štrajk, kaže, mogu organizirati za 24 sata. »Doslovce će biti kaos. Zamislite samo da su vam kolone na granici 10-tak kilometara«, navodi Teri.


U tom vremenskom razdoblju povećat će se, kaže, i broj kaznenih djela i prekršaja na cestama.


»Ukoliko se ne postigne dogovor između Vlade i sindikata može nastati veliki kaos«, poručio je Teri.