Skupština HGK

Burilović: Ne treba nam nekritičko jednoglasje, već konstruktivni dijalog

Hina

Snimio Denis Lovrović

Snimio Denis Lovrović

»Nudit ćemo rješenja za vaše probleme i inzistirati kod kreatora politika na njihovu uklanjanju odnosno prihvaćanju prijedloga gospodarstva«, rekao je Burilović te dodao kako će se Komora zalagati za brže i odlučnije provođenje potrebnih mjera, posebice za daljnje rasterećenje troška poslovanja i rada



ZAGREB Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović kazao je u srijedu na sjednici Skupštine HGK kako Hrvatskoj za ostvarenje prosperiteta nije potrebno nekritičko jednoglasje već konstruktivni dijalog.


»Svi smo svjesni koji problemi tište naše gospodarstvo i društvo u cjelini. Nije ih potrebno unedogled ponavljati«, kazao je Burilović napominjući da s pozicije čelnika krovne kuće hrvatskoga gospodarstva želi istaknuti kako »ne dvoji da svi društveni akteri, sve razine vlasti imaju jedan zajednički interes, a to je prosperitet Hrvatske«.


»Naše vizije o tome kako do toga doći ne moraju biti iste. Nije nam potrebno nekritičko jednoglasje već konstruktivni dijalog. Upravo takav dijalog bit će ilustracija zrelosti našeg društva«, istaknuo je Burilović.




Ostavimo ego po strani, a ustupimo mjesto otvorenom i konstruktivnom dijalogu kao glavnome alatu za postizanje zajedničkog prosperiteta, poručio je Burilović na sjednici Skupštine HGK.


Burilović je kazao kako će Komora staviti još snažniji naglasak na promociju tvrtki i proizvoda na inozemnim tržištima.


»Nudit ćemo rješenja za vaše probleme i inzistirati kod kreatora politika na njihovu uklanjanju odnosno prihvaćanju prijedloga gospodarstva«, rekao je Burilović te dodao kako će se Komora zalagati za brže i odlučnije provođenje potrebnih mjera, posebice za daljnje rasterećenje troška poslovanja i rada.


HGK intenzivno radi na implementaciji dualnog obrazovanja, i od tog projekta neće odustati, unatoč svim teškoćama, kazao je Burilović ističući važnost premještanja Centara kompetencija iz škola u tvrtke kako bi učenici mogli lakše odrađivati konkretnu praksu i stjecati relevantna znanja.


Skupština je prihvatila odluku za sklapanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt »Digitalna komora – komunikacijska platforma za poslovne subjekte, javnu upravu i građane«.


Provedba projekta označava i digitalnu transformaciju poslovanja Komore, čime će se HGK potvrditi kao vodeća gospodarska asocijacija u okruženju, kazao je Burilović.Ukupna vrijednost projekta je više od 28 milijuna kuna, a sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Skupština je prihvatila prijedlog odluke za sklapanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt »HR.izvoz – s HGK do stranih tržišta» za koji je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta Komori dodijelilo bespovratna sredstva u iznosu od 7,5 milijuna kuna.


Na Skupštini je također prihvaćeno izvješće o poslovanju HGK za 2017. i prijedlog plana o izmjenama i dopunama plana gospodarenja nekretninama HGK-a.