Drugi čovjek HDZ-a

Brkić za afere koje ga prate optužio, pazite sad, UDBA-u: ‘To je njihov obrazac’

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević



ZAGREB Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić nazvao je dezinformacijama medijske napise vezane uz aferu »sms« te je ocijenio da se »u tu medijsku operaciju uključila stara struktura Udbe«. 


Brkić je dodao kako ne želi ponavljati jer je o aferi »sms« govorio i prije.


»Već sam prije rekao neke stvari i ne želim ponavljati. Jako je zanimljivo kako su navodni mailovi i sms-ovi koji su navodno pronađeni kod Varge, kad su u pitanju druge osobe – sve je laž.




Cijela hrvatska javnost zna da se spominjalo puno imena, a samo kad sam ja u pitanju i kada je moje ime i prezime u pitanju, onda je sve istina. Zašto je to tako, jako je zanimljivo«, izjavio je Brkić prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća na molbu da komentira to što se njegovo ime spominje iza mogućeg prisluškivanja ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te ima li veze s ljudima koji se spominju u aferi »sms« (Franjo Varga i Blaž Curić).


U vezi s, kako je rekao, dezinformacijama u medijima, rekao je kako je zanimljivo to što je prošlog vikenda proglašen »malim Rankovićem«.


»Koliko znam i koliko sam upućen u povijest, ‘mali Ranković’ je bio suradnik zločinca Tita i pao je zato što je prisluškivao Tita i Jovanku. Sada se mene stavlja u kontekst i jučer u medijima izlazi dezinformacija da sam ja prisluškivao ministra unutarnjih poslova i predsjednika hrvatske Vlade, samo ne znam jesu li spomenuli Jovanku«, rekao je Brkić.


Ustvrdio je i kako je »evidentno da se u tu medijsku operaciju uključila stara struktura Udbe« jer je, dodao je, to njezin »obrazac takvih dezinformacija, priča i konstrukcija«.