Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Novi međunarodni tajnik

Božinović: Plenković ima punu potporu i Vlada nastavlja s reformama

Foto Jurica Galoic/PIXSELL
Foto Jurica Galoic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 5. lipanj 2018. u 18:42 2018-06-05T18:42:33+02:00

»HDZ je velika stranka, motor politike u Hrvatskoj i sigurno je da će predsjednik stranke Andrej Plenković i nadalje voditi Hrvatsku u smjeru u kojem težimo, a to je rješavanje nagomilanih problema iz hrvatske tranzicije uz održavanje svih makroekonomskih pokazatelja. To je već sada veliki uspjeh njegova vladanja i strankom i vladom i tako ćemo i nastaviti«, rekao je Božinović

LUXEMBOURG Novi međunarodni tajnik HDZ-a Davor Božinović izjavio je u utorak u Luxembourgu da predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković ima punu potporu u stranci i da ne stoje ocjene o slabijem reformskom kapacitetu Vlade nakon nedavnih događaja.

 »HDZ je velika stranka, motor politike u Hrvatskoj i sigurno je da će predsjednik stranke Andrej Plenković i nadalje voditi Hrvatsku u smjeru u kojem težimo, a to je rješavanje nagomilanih problema iz hrvatske tranzicije uz održavanje svih makroekonomskih pokazatelja. To je već sada veliki uspjeh njegova vladanja i strankom i vladom i tako ćemo i nastaviti«, rekao je Božinović zamoljen da komentira izvještajni sabor HDZ-a i posljednje događaje vezane uz promjene u Vladi i u HDZ-u.

 »Pozicija Andreja Plenkovića ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. U konačnici svi koji su prije dvije godine promišljali o tome tko bi bio najbolji kandidat koji bi mogao povesti HDZ prema izbornoj pobjedi, a kasnije za preuzimanje odgvornosti za vođenje države, konsenzusom su zaključili da je to Andrej Plenković i tu se ništa nije promijenilo«, rekao je Božinović.

 Upitan da komentira neke tvrdnje u javnosti da je zbog posljednjih događaja smanjen reformski kapacitet Vlade, Božinović je rekao da takva ocjena ne stoji.

 »Vidjet ćete da će Vlada vrlo skoro izići s novim mjerama vezano uz mirovinsku reformu, poreznu reformu itd. Već je puno toga napravljeno, a možda je malo nepravedno što je cijela priča oko Agrokora zapravo stavila u drugi plan puno toga dobroga što se dogodilo. Tko je u povijesti hrvatske države uspio završiti godinu u suficitu? Nikada, nitko«, rekao je Božinović.

 Božinović, koji je u utorak u Luxembourgu sudjelovao na sastanku ministara unutarnjih poslova zemalja članica EU-a, u ponedjeljak je imenovan za glavnog tajnika HDZ-a, umjest Mire Kovača. Za političkog tajnika umjesto Davora Ive Stiera imenovan je Lovro Kuščević.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.