Komentirao izjave

Bošnjaković: Pupovac se ogradio od usporedbe Hrvatske sa NDH

Hina

Snimio Darko JELINEK

Snimio Darko JELINEK

»Koliko sam izjavu vidio, ja ju doživljavam i razumijem tako da se on (Pupovac) ogradio od svih onih stvari koje je zapravo rekao. Povezati današnju Republiku Hrvatsku s NDH, Hrvatsku kao faktor nestabilnosti u regiji, i pri tome reći da je Vlada odgovorna za sve to. Mislim da se u današnjoj izjavi otklonio od toga«, izjavio je Bošnjaković pred Banskim dvorima



ZAGREB Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u srijedu je ustvrdio kako se predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac na današnjoj konferenciji za medije jasno ogradio od svih onih stvari koje je rekao prilikom usporedbe sadašnje Hrvatske sa NDH.


»Koliko sam izjavu vidio, ja ju doživljavam i razumijem tako da se on (Pupovac) ogradio od svih onih stvari koje je zapravo rekao. Povezati današnju Republiku Hrvatsku s NDH, Hrvatsku kao faktor nestabilnosti u regiji, i pri tome reći da je Vlada odgovorna za sve to. Mislim da se u današnjoj izjavi otklonio od toga«, izjavio je Bošnjaković pred Banskim dvorima.


Na novinarsko pitanje o tome kako se Pupovac nije izjasnio ostaje li u vladajućoj koaliciji, ministar Bošnjaković je rekao kako će se o tome tek raspravljati na razini koalicije i stranaka dok je upitan je li zadovoljan izjavom Milorada Pupovca uzvratio kako nije bitno njegovo zadovoljstvo ili nezadovoljstvo jer »smatra da se Pupovac na ovaj način jasno izrazio i otklonio sve što su u Vladi dovodili u pitanje oko njegovih izjava«.




Izjavu predsjednika HSLS-a Darinka Kosora da će napustiti koaliciju ukoliko SDSS ostane dio nje, kaže, nije ni čuo.


Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je u srijedu da SDSS još nije donio odluku izlazi li iz vladajuće koalicije te je najavio da će o toj temi raspraviti stranačka tijela. Tom prilikom pročitao je i izjavu u kojoj ističe da je ohrabren reakcijama u kojima je veliki broj utjecajnih glasova »osudio vezu današnje Hrvatske s NDH«.