Zadržavanja

BiH: Gužve na ulazu u Hrvatsku

Hina

Dva sata čeka se na ulaz u Hrvatsku na graničnom prijelazu Doljanima između Čapljine i Metkovića, a gužve su zabilježene i na drugim prijelazima, izvijestili su iz Asocijacije auto moto klubova. Uz navalu turista, veće gužve na granici stvaraju se zbog štrajka graničnih policajaca iz BiH koji više mjeseci prosvjeduju zbog smanjivanja plaća



MOSTAR Zbog velikog broj vikend turista iz BiH i štrajka graničnih policajaca dva sata čeka se na ulaz u Hrvatsku na graničnom prijelazu Doljanima između Čapljine i Metkovića, a gužve su zabilježene i na drugim prijelazima, izvijestili su u subotu iz Asocijacije auto moto klubova iz BiH (AAMKBiH).


 Prema navodima iz AAMKBiH se zbog gužve u Doljanima poziva na korištenje zamjenskih graničnih prijelaza Gabela polje ili Unka za put prema Makarskoj rivijeri, odnosno Čepikuća za one koji putuju prema Dubrovačkom primorju. I na graničnome prijelazu Crveni Grm se na izlazu iz BiH između Ljubuškog i Vrgorca čeka sat vremena.


Na drugim graničnim prijelazima u zapadnoj Bosni, te u Gradiški na prijelaz granice čeka se između pola i sat vremena. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 10 minuta.




Uz navalu turista, veće gužve na granici stvaraju se zbog štrajka graničnih policajaca iz BiH koji više mjeseci prosvjeduju zbog smanjivanja plaća.