Europski izbori

Bernardić bi rado Komadinu potjerao u Bruxelles. On se, naravno, ne slaže: “Ne vidim se tamo”

Tihana Tomičić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Ako se nešto spektakularno dogodi, a neće, onda ja na toj listi neću biti – rekao je Komadina



RIJEKA Najave u SDP-u govore o tome da se šef SDP-a Davor Bernardić svojih protivnika želi riješiti tako da ih eliminira s hrvatske političke scene, te da je njegova ideja stoga da primorsko-goranskog župana i potpredsjednika SDP-a Zlatka Komadinu predloži kao prvog na listi SDP-a za izbore za Europski parlament u svibnju iduće godine.


Kako je poznato, Komadina se prije desetak dana prvi put jasno očitovao o tome kako misli da bi Bernardić trebao staviti na raspravu pitanje svog povjerenja. Međutim, Komadina je jučer za naš list izjavio da ga definitivno ne zanima odlazak u Bruxelles.


Na pitanje o tome je li spakirao kofere za Bruxelles jer će biti prvi na listi, prvo se našalio:




– Ja sam već bio nekoliko puta u Bruxellesu. To je to.


No, na upit je li točno da ga Bernardić želi ugurati da nosi listu, ali i da potom i ode u središte Europske unije, rekao je: »Mene to ne interesira. Zapravo sam to već nekoliko puta rekao. Mnogi bi mene negdje i ugurali, a negdje i izgurali, no ne ide to tako. Ja sebe tamo ne vidim.


Uostalom, mi u stranci briselsku priču još nismo ni otvorili, samo su lokalne organizacije poslale centrali tridesetak imena ljudi koje bi voljeli vidjeti na toj listi.


Ako se nešto spektakularno dogodi, a neće, onda ja na toj listi neću biti – rekao je Komadina, te time otklonio spekulacije o tome da je na toj listi trebao zamijeniti drugog potpredsjednika stranke, Rajka Ostojića.