O odlasku državnog tajnika

Bernardić: ‘Strmotina ostavka znak da je u Vladi raspad sistema’; Beus Richembergh: ‘Ostavka je neprofesionalna i šoumenska’

Hina

Potez Marina Strmote znak je da je u Vladi raspad sistema i da je Plenković izgubio konce - Davor Bernardić / Snimio Denis LOVROVIĆ

Potez Marina Strmote znak je da je u Vladi raspad sistema i da je Plenković izgubio konce - Davor Bernardić / Snimio Denis LOVROVIĆ

»Ne bih htio biti ciničan ali mene, koliko god bila nesvakidašnja i neočekivana, Strmotina ostavka nije impresionirala. Prije svega zato što su razlozi za nju postojali i prije nekoliko mjeseci kad je GLAS vrlo detaljno obrazloženo tražio ostavku ministrice Murganić. A onda i zato što je neprofesionalna i šoumenska«, poručio je Beus Richembergh



ZAGREB Potez Marina Strmote znak je da je u Vladi raspad sistema i da je premijer Plenković izgubio konce, poručio je u srijedu sa svog Facebook profila predsjednik SDP-a Davor Bernardić, rekavši da kad državni tajnik daje ostavku uslijed konferencije za novinare to pokazuje kako je »nešto opasno trulo i u resornom ministarstvu i Vladi«.


Državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marin Strmota u utorak je podnio ostavku nakon sjednice Vijeća za demografsku revitalizaciju Hrvatske, nazvavši Vladine mjere demografske politike »folklorom i neozbiljnima«, i to pred iznenađenom ministricom Nadom Murganić, koja je podnošenje ostavke prokomentirala kao »nestrpljenje mladog čovjeka«.


 »Potez Marina Strmote znak je da je u Vladi raspad sistema i da je Plenković izgubio konce. Vijeće za demografsku revitalizaciju očito je samo još jedan umjetno napuhan balon floskula i magle kojima se javnost zavarava kao da Vlada nešto radi, a koji je puknuo kao onaj izvanrednog Vladinog povjerenika u Agrokoru. A građani trpe! Samo je pitanje do kada«, objavio je Bernardić.




 Ostavku državnog tajnika za demografiju Marina Strmote komentirao je na Facebooku i saborski zastupnik GLAS-a Goran Beus Richembergh, rekavši kako su razlozi za nju postojali i ranije.


 »Ne bih htio biti ciničan ali mene, koliko god bila nesvakidašnja i neočekivana, Strmotina ostavka nije impresionirala. Prije svega zato što su razlozi za nju postojali i prije nekoliko mjeseci kad je GLAS vrlo detaljno obrazloženo tražio ostavku ministrice Murganić. A onda i zato što je neprofesionalna i šoumenska«, poručio je Beus Richembergh.


 Smatra kako Strmota nije ni trebao sudjelovati na konferenciji za novinare s ministricom Murganić, već je trebao sazvati svoju i obavijestiti javnost o ostavci i vraćanju stranačke iskaznice HDZ-u koji ga je postavio na tu dužnost.


 Ministarstvo je prozvao da već više od godine dana zaustavlja sve inicijative i konkretne mjere za demografsku obnovu, »šutke gledajući kako se odlukom iste Vlade i vladajuće većine kojoj pripadaju i ministrica i državni tajnik milijarde koje su trebale biti preusmjerene u tom pravcu po novom Zakonu o braniteljima bespovratno odlijevaju prema onom dijelu braniteljske populacije koji su najvjerniji klijenti HDZ-a«.