Ministar rada i mirovinskog sustava

Aladrović: Nema potrebe za lančanom reakcijom sindikata

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

»U trenutku kada imamo potpisane sve granske kolektivne ugovore, a danas potpisujemo dodatak Temeljnom kolektivnog ugovoru za javne službe, koji bi trebali jamčiti socijalni mir, smatram da zaista ne bi trebalo doći do lančane reakcije nakon svih ovih povećanja koje smo napravili«, kazao je Aladrović pri ulasku u Banske dvore



ZAGREB Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović izjavio je u četvrtak uoči sjednice Vlade da u trenutku zaključenja brojnih kolektivnih ugovora nema potrebe za lančanom reakcijom sindikata koji traže veće plaće.


»U trenutku kada imamo potpisane sve granske kolektivne ugovore, a danas potpisujemo dodatak Temeljnom kolektivnog ugovoru za javne službe, koji bi trebali jamčiti socijalni mir, smatram da zaista ne bi trebalo doći do lančane reakcije nakon svih ovih povećanja koje smo napravili«, kazao je Aladrović pri ulasku u Banske dvore.


Govoreći o zahtjevima za većim plaćama sindikata policije i carinske uprave, dodao je kako je u državnom proračnu za 2020. godinu predviđena milijarda i pol kuna više za plaće javnim i državnim službenicima.




Očekuje da do takvih situacija više neće dolaziti kada se uredi i provede redizajn sustava plaća u javnim i državnim službama, a postojeće nezadovoljstvo ide u prilog potrebi za takvim redizajnom.