Traže raskid s Pupovcem

AHSP prosvjedovao pred HDZ-ovom središnjicom: ‘Vlada i državni odvjetnik štite krvnike s Ovčare, koalicijske partnere iz SDSS-a’

Hina

Foto Marko Lukunic/PIXSELL

Foto Marko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik AHSP Dražen Keleminec ustvrdio je da Hrvatska ima vlast koja štiti ubojice s Ovčare 



ZAGREB U organizaciji Autohtone – Hrvatske stranke prava održan je u subotu prosvjed ispred središnjice Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) sa zahtjevom za raspisivanje izbora po novom izbornom zakonu i raskid koalicije sa Samostalnom demokratskom srpskom strankom (SDSS) i njezinim predsjednikom Miloradom Pupovcem u interesu hrvatskog naroda i države.


Predsjednik AHSP Dražen Keleminec ustvrdio je da Hrvatska ima vlast koja štiti ubojice s Ovčare navevši poimence Đorđa Čurčića, dožupana Vukovarsko-srijemske županije.


Pozvao je Milorada Pupovca i premijera Andreja Plenkovića neka kažu gdje je druga grobnica na Ovčari, ustvrdivši da hrvatska vlast to zna, ali skriva te zatražio da se hrvatski branitelji koji su tamo bačeni dostojno pokopaju, a ne da budu sakriveni i da se štite njihove ubojice i zločinci.




Manjina vlada hrvatskom na čelu s predsjednikom SDSS-a Miloradom Pupovcem i predsjednikom Glavne skupštine SDSS-a Vojislavom Stanimirovićem. Oni koji vrijeđaju Hrvatsku, njih njihov koalicijski partner HDZ nagrađuje, izjavio Keleminec.


Ustvrdio je da Vlada i državni odvjetnik štite krvnike s Ovčare, koalicijske partnere iz SDSS-a i zbog njih se ne želi reći gdje je druga grobnica na Ovčari te da premijer Plenković zna gdje se nalazi, ali to ne želi reći.


To je tragedije hrvatske države i naroda što imamo takvu vlast koja štiti ubojice i zločince, a istodobno se branitelji proganjanju pa tako Tomislav Merčep mora biti u zatvoru, rekao je Keleminec.    


AHSP, prosvjed, sjedište HDZ-a, Foto Marko Lukunic/PIXSELL


AHSP, prosvjed, sjedište HDZ-a, Foto Marko Lukunic/PIXSELL



Hrvatska ima jednu od najvećih stopa PDV-a u Europi, najveći porez na dohodak u svijetu od 50 posto i na taj se način pljačkaju hrvatski građani, imamo blokade žiro računa koje postoje samo u Hrvatskoj, mladi iseljavaju iz Hrvatske »trbuhom za kruhom« jer u zemlji nemaju budućnost. Hrvatska je zaostala država, pretrčali su nas i Makedonci, Albanci, Bugari i Rumunji. Tu nas je dovela HDZ vlast koja sa SDP-om Hrvatskom vlada već 27 godina i moraju sići s vlasti, naglasio je Keleminec.


Sukobe u SDP-u izaziva SDP-ova stara garda jer znaju kako je u Bruxellesu dogovoreno da na idućim izborima koaliraju s HDZ-om i da je SDP-ov predsjednik Davor Bernardić na to pristao te ga zato pokušavaju srušiti, ustvrdio je Keleminec.


Po njegovim riječima, HDZ je svjestan da nakon izbora neće imati manevarskog prostora u traženju koalicijskih partnera, jer HNS neće proći prag pa zato planiraju koalirati sa SDP-om kako bi zadržali vlast. HDZ i SDP su opljačkali i uništili hrvatsku državu i moraju nestati s političke scene kako bi Hrvatska doživjela prosperitet, smatra Keleminec.


AHSP traži raspisivanje izbora, po novom izbornom zakonu i da se prethodno izbriše nepostojećih 430.000 birača te da glasove ne broji APIS, kako je rekao, privatna tvrtka gradonačelnika Milana Bandića i HDZ-a nad kojom Državno izborno povjerenstvo nema kontrole. Prema Keleminčevim riječima, APIS dojavljuje izborne rezultate, a predsjednik DIP-a ih samo objavljuje.


Keleminec rekao je kako svaki tjedan imaju prosvjed jedan te podsjetio kako su već prosvjedovali pred Srpskim narodnim vijećem, danas su pred HDZ-om te najavio kako će prosvjedovati pred uredništvom portala index.hr, te pred SDP-om i Dokumentom.


Na skupu se okupilo 20-tak prosvjednika noseći hrvatsku zastavu bez povijesnih regionalnih grbova i zastavu HOS-a, a nadziralo ga je otprilike isto toliko interventnih, temeljnih i policajaca u civilu.