Koprivnička tvrtka

Uz božićnicu i nagrada: Radnicima Podravke u prosincu uz plaću dodatnih 3.000 kuna

Hina

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Radnicima isplatit će se božićnica od 1.500 kuna neto, pri čemu će iznos od 1.000 kuna bit će isplaćen u novcu, dok će 500 kuna radnici dobiti u obliku dara u naravi



ZAGREB Iz koprivničke prehrambene industrije Podravke u utorak su izvijestili da će radnicima uz plaću u prosincu biti isplaćeno dodatnih 3.000 kuna, od čega 1.500 kuna božićnice i 1.500 godišnje nagrade.


Radnicima društava Grupe Podravka u Hrvatskoj isplatit će se božićnica u vrijednosti od 1.500 kuna neto, pri čemu će iznos od 1.000 kuna bit će isplaćen u novcu u prosincu s plaćom za studeni, dok će preostali iznos od 500 kuna radnici dobiti u obliku dara u naravi, navode iz Podravke.


Odluku o isplati božićnice donijeta je u skladu s odredbama Kolektivnog ugovora za Grupu Podravka i u dogovoru sa sindikatima o načinu isplate jednokratnog dodatka na plaću prigodom Božića za 2018. godinu, ističe se u priopćenju.




Uprava Podravke donijela je i odluku o isplati godišnje nagrade radnicima za uspješno poslovanje u 2018. i to u vrijednosti od 1.500 kuna neto. Iznos od 1.000 kuna bit će isplaćen do 21. prosinca, a preostali dio nagrade u vrijednosti od 500 kuna radnici će dobiti također u obliku dara u naravi.


Godišnja nagrada isplaćuje se kao stimulacija za doprinos radnika ostvarenju ovogodišnjih poslovnih rezultata koji predstavljaju najbolji operativni rezultat u dugogodišnjoj povijesti Podravke, kažu iz te kompanije. Tako će radnici, kako navode, uz mjesečnu plaću u prosincu dodatno primiti ukupno 3.000 kuna neto.


»Ključ našeg uspjeha su upravo naši vrijedni zaposlenici koji uvijek nesebično svoj trud i znanje ulažu u razvoj, proizvodnju i plasman naših proizvoda i brandova na više od 60 tržišta diljem svijeta«, istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar.


Rekao je i kako se svako ulaganje u zaposlenike višestruko vraća kompaniji te kontinuirano rade na povećanju zadovoljstva naših zaposlenika.


»Da u tome uspijevamo, potvrđuju i nedavno uspješno završeni pregovori o izmjenama kolektivnog ugovora kojima smo značajno poboljšali materijala prava naših zaposlenika, te povijesno dobri poslovni rezultati ostvareni u ovoj godini«, istaknuo je Pucar.


Iz Podravke podsjećaju da s 1. siječnja 2019. započinje primjena izmijenjenog Kolektivnog ugovora Grupe Podravka čime se dodatno poboljšava materijalni status i prava radnika.


Među dogovorenim izmjenama je povećanje osnovice plaće na 1.880 kuna i fiksnog dodatka na 470 kuna, a isplaćivat će se i naknada troškova mjesnog prijevoza u iznosu od 170 kuna neto. Također, poslodavac će godišnje za svakog radnika uplaćivati svojevrsnu štednju od 1.000 kuna neto u 3. mirovinski stup, proporcionalno broju mjeseci koje radnik provede u radnom odnosu.


Povećat će se i iznosi jubilarnih nagrada te će se povećati i novčana pomoć u slučaju smrti člana uže obitelji s dosadašnjih 2.500 na 3.000 kuna neto. Dogovoreno je i povećanje jednokratnog dodatka na plaću prigodom Uskrsa za 50 posto, s dosadašnjih 400 na 600 kuna neto.


Iz Podravke napominju i kako je njihovim radnicima s najnižom plaćom ista već s 1. listopada povećana za oko 1.000 kuna net