Velika investicija

PONOVO SE POKREĆE PROIZVODNJA U DINI Doznali smo poslovne planove tvrtke Gasfin

Orjana Antešić

Glavni elementi programa se temelje na sveobuhvatnoj obnovi i modernizaciji ugašenih proizvodnih kapaciteta, što uključuje i modernizaciju dijela lokacije vezane za dobavu i skladištenje sirovina, kao i modernizaciju devastirane energetske jedinice



RIJEKA Luksemburška grupa Gasfin, koja je otkupom više od 100 milijuna eura potraživanja bivše Hypo banke prema propalom poslovnom carstvu Roberta Ježića postala najvažniji hipotekarni vjerovnik nad propalim petrokemijskim kompleksom u Omišlju, ali i na okolnom zemljištu, planira ponovo pokrenuti proizvodnju u Dini!


– Razvoj investicijskih projekata na lokaciji industrijske zone u Omišlju, na otoku Krku, u posebnom je fokusu naših poslovnih aktivnosti.


U predstojećem vremenskom periodu namjera nam je realizirati logističke i industrijske projekte, s višestrukim kapitalnim investicijama, putem novoosnovanih društava Adria Polymers i Trans Energy. Glavni elementi programa se temelje na sveobuhvatnoj obnovi i modernizaciji ugašenih proizvodnih kapaciteta na lokaciji bivše Dine Petrokemije, što uključuje i modernizaciju dijela lokacije vezane za dobavu i skladištenje sirovina, kao i modernizaciju devastirane energetske jedinice s prijelazom na ekološki čisto gorivo, očitovali su nam se ovih dana iz Trans LNG-a, Gasfinove glavne podružnice u Hrvatskoj koju su osnovali prije godinu dana. 




Otkad je u javnost procurila informacija da je nad bivšim Ježićevim kompleksom u Omišlju na scenu stupio novi igrač, što je prvi objavio naš list, iz Gasfina i Trans LNG-a nisu se nijednom oglasili o svojim namjerama, sve dosad. 


Opširnije čitajte u tiskanom izdanju Novog lista….