Okolnosti

Ostalim uljanikovcima minimalac, a sretnicima puna plaća: “Ne možemo to javno komentirati”

Hina

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Za nekoliko društava Uljanik Grupe s manjim brojem zaposlenika u proteklih nekoliko dana isplaćena je plaća za studeni i to uslijed okolnosti koje nismo u mogućnosti javno komentirati, izvijestila je uprava društva



PULA Uprava Uljanika čini sve kako bi osigurala sredstva za žurnu isplatu plaća svim radnicima Uljanik Grupe, priopćila je ta uprava u srijedu navečer i istaknula da su svim radnicima Uljanik Grupe isplaćene minimalne plaće za razdoblje do 30. studenoga prošle godine.


»S ciljem ubrzanja postupka osiguranja sredstava za isplatu plaća radnicima, Uprava Uljanika vodi učestale razgovore s potencijalnim investitorima koji su u postupku dubinskog snimanja, kako bi isti odmah po okončanju postupka odabira strateškog partnera, bili spremni reagirati vezano uz osiguranje tekuće likvidnosti, priopćila je Uprava Uljanika navodeći kako u tome ima potporu nadležnih državnih institucija.


Osim toga, kako je izvijestila Uprava, u proteklih mjesec dana uspješno je osigurana likvidnost za isplatu pune plaće za rujan 2018. svim zaposlenicima društva 3. maj, društva Uljanik d.d. i dijelu zaposlenika ostalih društava, koji zajedno čine većinu ukupnog broja zaposlenika Uljanik Grupe.




»U istom razdoblju osigurana je isplata pune plaće za listopad prošle godine zaposlenicima društva 3. maj, društva Uljanik d.d. i dijelu zaposlenika ostalih društava, koji zajedno čine gotovo polovicu zaposlenika Uljanik Grupe. Za nekoliko društava Uljanik Grupe s manjim brojem zaposlenika u proteklih nekoliko dana isplaćena je plaća za studeni i to uslijed okolnosti koje nismo u mogućnosti javno komentirati« , izvijestila je uprava društva dodajući da su o svim detaljima i okolnostima isplate plaća za studeni izviješteni svi rukovoditelji, predstavnici radnika i sindikata.


Kako se navodi, unatoč namjeri Uprava Uljanika u proteklih nekoliko mjeseci, zbog poteškoća s blokadama računa i zakonskih ograničenja, nije uspjela osigurati ravnomjernu isplatu plaća svim zaposlenicima na razini Grupe.


»Planirana tekuća likvidnost, iz koje u razdoblju do pune primjene Programa restrukturiranja namjeravamo izvršiti podmirenje svih neisplaćenih plaća radnika, temelji se na doprinosu strateškog partnera i države u procesu restrukturiranja Uljanika» zaključuje Uprava Uljanika.


Inače, još su dva dana preostala do do zatvaranja »data rooma«, odnosno do okončanja dubinskog snimanja Uljanika i 3. maja. Nakon toga bi trebalo biti poznato ima li Uljanik Grupa šanse dobiti vjerodostojnog i financijski snažnog strateškog partnera za ulazak u restrukturiranje ili kompaniji predstoji odlazak u stečaj.