Riješeni zaostaci

Club Adriatic svim radnicima isplatio desetogodišnje razlike plaća

Portal Novilist.hr

Club Adriatic posluje u sastavu crikveničke hotelske Grupe Jadran

Club Adriatic posluje u sastavu crikveničke hotelske Grupe Jadran



MAKARSKA Svim radnicima Cluba Adriatic d.o.o. danas sjeli na račune i preostali iznosi razlike plaća za proteklo desetogodišnje razdoblje


Za radnike Cluba Adriatic d.o.o. iz Makarske danas je okončana višegodišnja priča oko isplate razlike plaća za razdoblje od 1. svibnja 2008. do kraja lanjske godine. Riječ je o 119 zaposlenika kojima je ukupno isplaćeno oko 20 milijuna kuna. T


o je rezultat sklopljenih sporazuma Uprave Cluba Adriatic d.o.o. sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske i Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije, kao i nagodbom s radnicima.




Predsjednik Uprave Cluba Adriatic Goran Fabris proljetos je krenuo u rješavanje tog pitanja, ali problemi s kompletiranjem dokumentacije i usklađivanje s poreznim i drugim zakonskim propisima odužili su završetak izračuna razlike u plaćama zaposlenicima u proteklom desetogodišnjem razdoblju, napominju u Clubu Adriatic.


U stalnoj komunikaciji s čelnicima obaju sindikata koji djeluju u tom makarskom kolektivu zaposlenici su redovito obavještavani o tijeku procesa.


– Važno je da smo okončali ispunjenje preuzete obveze prema svim radnicima Cluba Adriatic d.o.o. Sredstva za isplatu razlika u plaćama u proteklih deset godina smo osigurali na vrijeme, ali su problemi s dokumentacijom koju smo naslijedili odlagali provedbu ove odluke.


Drago mi je da smo imali razumijevanje svih zaposlenika i sindikalnih predstavnika u Clubu Adriatic za konačno ispravljanje ovih dugova prošlosti. istaknuo je predsjednik Uprave Cluba Adriatic d.o.o. Goran Fabris.


Club Adriatic d.o.o. iz Makarske posluje u sastavu crikveničke hotelske Grupe Jadran koju su lani preuzela dva obvezna mirovinska fonda PBZ Croatia osiguranje d.d. i Erste plavi d.d., povjerili upravljanje novom menadžmentu, te za razvoj kompanije osigurali oko 450 milijuna kuna.


Jadran d.d. upravlja s deset hotela različitih kategorija i tri kampa na području Crikvenice i Makarske. Dodaju li se tome i paviljoni i depandanse nekih od hotela, gostima se nudi više od 1.600 smještajnih jedinica, a u kampovima je na raspolaganju više od 1.100 parcela.