ŽDO Sisak

Zatvorenik optužen za pokušaj teškog ubojstva službenice u kaznionici

Hina

 U nakani da usmrti službenicu te kaznionice, koja je organizirala i nadzirala rad zatvorenika u skladištu grafičke radionice, okrivljenik joj je prišao s leđa i lijevom rukom ju snažno stegnuo oko vrata u zahvatu tzv. »kravata«. Dok se ona otimala pokušavajući se osloboditi njegova pritiska i pozivala upomoć, okrivljenik joj je ugurao prste desne ruke u usta, nakon čega ga je ona ugrizla za prste te se uspjela osloboditi i pobjeći, navodi u optužnici ŽDO Sisak



SISAK Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Sisku je nakon provedene istrage podiglo optužnicu na sisačkom Županijskom sudu protiv 33-godišnjeg hrvatskog državljanina, zbog pokušaja teškog ubojstva službenice u kaznionici, objavljeno je u subotu na internetskim stranicama sisačkog ŽDO-a.


 Kako se navodi u optužnici ŽDO-a, okrivljenik (1985. g.) je 21. kolovoza 2017. kao zatvorenik na izdržavanju zatvorske kazne u jednoj kaznionici, raspoređen na rad u skladište grafičke radionice, kao skladišni radnik.


 U nakani da usmrti službenicu te kaznionice, koja je organizirala i nadzirala rad zatvorenika u skladištu grafičke radionice, okrivljenik joj je prišao s leđa i lijevom rukom ju snažno stegnuo oko vrata u zahvatu tzv. »kravata«.




Dok se ona otimala pokušavajući se osloboditi njegova pritiska i pozivala upomoć, okrivljenik joj je ugurao prste desne ruke u usta, nakon čega ga je ona ugrizla za prste te se uspjela osloboditi i pobjeći, navodi u optužnici ŽDO Sisak.