Objavili fotografije

Zagrebačka policija izdala tjeralicu za čovjekom koji je iscrtao srp i čekić na Tuđmanu

Portal Novilist.hr

Foto Facebook, MUP

Foto Facebook, MUP

Pitaju javnost: Prepoznajete li ovog čovjeka?



ZAGREB Zagrebačka policija izdala je svojevrsnu tjeralicu za muškarcem koji je sprejem iscrtao srp i čekić na novopostavljenom spomeniku Franji Tuđmanu u Zagrebu.


Na svojim stranicama objavili su fotografije s nadzornih kamera koje prikazuju muškarca za kojeg “se pretpostavlja da raspolaže saznanjima o navedenom kaznenom djelu”. 


– U subotu, 5. siječnja 2019. godine oko 23.55 sati u Ulici Hrvatske bratske zajednice nepoznati je počinitelj počinio kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ na način da je crnim sprejem iscrtao grafit na spomeniku.




Na fotografiji je muškarac kojeg potražujemo, a za kojeg se pretpostavlja da raspolaže saznanjima o navedenom kaznenom djelu.


Radi se o muškarcu starosti 25 do 30 godina, visine oko 175-185 centimetara, srednje tjelesne građe, svjetlije smeđe kose srednje dužine svezane u rep i svjetlije puti.


Molimo građane da, ukoliko imaju korisne informacije o osobi s fotografija, o tome obavijeste najbližu policijsku postaju, pozivom na broj 192 ili e-mailom na adresu [email protected], objavila je zagrebačka policija.