Pojačani nadzor u prometu

Vozač s najvećom koncentracijom alkohola uhvaćen u Malom Lošinju, najveća brzina izmjerena u Crikvenici

P. N.

Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER

Ilustracija / Snimio Sergej DRECHSLER

Sveukupno je zabilježeno 115 prometnih prekršaja, i to 16 prekršaja prekoračenja brzine, 13  prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa...



Ovog vikenda policija je na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske pojačano  nadzirala promet na cestama u cilju prevencije prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.


Sveukupno je zabilježeno 115 prometnih prekršaja, i to: 16 prekršaja prekoračenja brzine,  13  prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, četiri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te još 69 različitih prometnih prekršaja, priopćila je Pu primorsko-goranska.


Najveća koncentracija alkohola od 2,05 g/kg izmjerena je 50-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Suzuki, riječkih registracijskih oznaka, zaustavljenom jučer, 3. studenoga oko 8.45 sati u Malom Lošinju.




Najveća brzina izmjerena je 1. studenoga oko 10.50 sati na Jadranskoj magistrali na području Crikvenice, gdje je zabilježen vozač osobnog vozila marke Alfa Romeo, riječkih registracijskih oznaka koji se kretao brzinom od 86 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 60 km/h.


Tijekom pojačanog nadzora zatečena su i tri recidivista, osobe od ranije evidentirane kao počinitelji prometnih prekršaja. Dvojica od njih su upravljala vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, a jedan je bio pod  utjecajem alkohola.


U istom razdoblju na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 36 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teže, a dvije su lakše ozlijeđene.Policija će pojačano nadzirati promet na cestama i narednog vikenda radi čega pozivamo vozače i druge sudioniku u prometu na dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.