Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
19. studenoga 2019.
Požari bukte

Vatrgoasci se još bore protiv vatrene stihije kod Skradina i Komina

Foto Novi list
Foto Novi list
Autor:
Objavljeno: 14. kolovoz 2012. u 11:51 2012-08-14T11:51:00+02:00

Povremeno se još pojavljuju izdimljavanja u miniranom području kod Skradina. 

Iskrenje prilikom prolaska vlaka uzrok požara u Kominu

DIVULJE Požar na kod mjesta Sonković kraj Skradina i dalje se gasi, a na požarištu je 20-ak vatrogasaca iz DIP-a Šibenik, JVP-a Šibenik i DVD-a Brodarica Krapanj, Dubravice, Skradin, Pirovac, navodi Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) u izviješću od 11 sati.

Povremeno se još pojavljuju izdimljavanja u miniranom području.

Vatrogasne snage koje su iz kontinentalnog dijela Hrvatske poslane na izvanrednu dislokaciju - iz Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Karlovačke županije te pripadnici Oružanih snaga, napustili su požarište. Na skradinskom području izgorjelo je oko 420 hektara trave, niskog raslinja, smrike i borove šume, navodi DUZS.

I dalje je u tijeku gašenje požara na području Komina, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Požar iz zraka gasi kanader, a u gašenju sudjeluju Državne intervencijske postrojbe (DIP) Split i Dubrovnik, županijske vatrogasne snage snage, vatrogasne snage pristigle iz kontinentalnog dijela Hrvatske - Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije te pripadnici Oružanih snaga. Procjenjuje se da je opožarena površina od oko 1000 hektara.

Uzrok požara u Kominu, koji je buknuo 11. kolovoza, iskrenje je na tračnicama prilikom prolaska vlaka utvrđeno je očevidom policije i inspektora zaštite od požara, izvijestila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Veliki požar na području Komina i Kule Norinske lokaliziran je sinoć poslije 23 sata. Također je obavljen i očevid požara u Novoj Mokošici koji je buknuo 12. kolovoza oko 15 sati u Ulici od izvora i proširio se u smjeru državne granice s BiH. Utvrđeno je da je požar izbio na rubu odvodnog kanala u toj ulici, a uzrok je otvoren plamen.

Policija nastavlja s provođenjem izvida kako bi se utvrdile sve okolnosti oko izbijanja požara.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.