Vikend na ličko-senjskim prometnicama

Umjesto gospićke, na vozilo stavio delničku registracijsku oznaku

Marin Smolčić

NL arhiva

NL arhiva



GOSPIĆ Na području Policijske uprave ličko-senjske protekloga vikenda evidentirana su četiri kaznena djela, sva iz domena cestovnog prometa. Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom s područja Općine Udbina zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenja prometne isprave.


Uvidjevši da mu je istekla registracija automobila  pa je morao vratiti registracijske oznake, on je na neregistrirani osobni automobil stavio nepripadajuću registarsku pločicu te ju koristio na automobilu za sudjelovanje u prometu. Policija je automobil isključila iz prometa, a protiv vlasnika će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.


Registracijska pločica koju je okrivljeni stavio na svoje vozilo nestala je početkom godine s područja Delnica, a delnička policija je za njom raspisala potragu.




 


Protekli vikend bio je poguban za sigurnost prometa na autocesti A-1 kroz Liku. Već smo javljali o prometnoj nesreći u kojoj je poginuo njemački motociklist, dok  je 13 osoba lakše ozlijeđeno.


Ovome crnom nizu treba dodati dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teško i dvije lakše ozlijeđene, a dogodile su se u subotu, 4. svibnja. Obje nesreće izazvali su vozači iz BiH.


 


Oko 9 sati na autocesti A-1 na 184. kilometru u smjeru Zagreba, na području Grada Gospića, 65-godišnjak iz Ljubuškog, upravljajući osobnim automobilom nacionalne oznake Bosne i Hercegovine, nije prilagodio brzinu kretanja automobila, izgubio je nadzor nad upravljačem, sletio udesno van kolnika i udario u metalnu odbojnu ogradu. U prometnoj nesreći su teško ozlijeđeni vozač i 67-godišnja putnica, dok je dijete lakše ozlijeđeno.


Nakon nekoliko sati, točnije u 13.30 sati, na autocesti A-1 na 218. kilometru u smjeru Splita, na području Općine Lovinac, 68-godišnjak iz Posušja, upravljajući osobnim automobilom nacionalne oznake Bosne i Hercegovine također nije prilagodio brzinu kretanja automobila te je u zanošenju sletio udesno van kolnika i udario u metalnu odbojnu ogradu. U prometnoj nesreći su teško ozlijeđeni vozač i 61-godišnja putnica, dok je 40-godišnja putnica lakše ozlijeđena.


 


Protiv dvojice vozača će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljene kaznene prijave zbog sumnje da su počinili kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. U vrijeme kada su se prometne nesreće dogodile na većem dijelu ličke dionice A-1 padala je kiša koja je dijelom bila popraćena susnježicom, što je zbog kliskog kolnika uvjetovalo smanjivanju brzine kretanja vozila.