Preporuke

Ukradena dva skutera – na Zametu i Belvederu; policija poziva vlasnike motocikala na oprez

P. N.

NL arhiva

NL arhiva

U cilju prevencije ovih kaznenih djela vlasnicima ili korisnicima mopeda i motocikla policija savjetuje da mopede i motocikle uvijek parkiraju na vidljivom mjestu, da ih tijekom noći ostave na mjestu koje je osvijetljeno te blizu stana ili kuće, da upravljač uvijek zaključavaju



Policija je jučer zaprimila prijave dvaju vlasnika skutera otuđenih između 7. i 9. listopada na području Zameta i Belvedera u Rijeci, priopćila je PU primorsko-goranska.


Riječ je o višebojnom skuteru marke Peugeot i skuteru marke Piaggio, ljubičaste boje, oba riječkih registracijskih oznaka. Vlasnici skutera, starosti 41 i 20 godina sveukupno su oštećeni za oko 16.000 kuna.


U cilju prevencije ovih kaznenih djela vlasnicima ili korisnicima mopeda i motocikla policija savjetuje da mopede i motocikle uvijek parkiraju na vidljivom mjestu, da ih tijekom noći ostave na mjestu koje je osvijetljeno te blizu stana ili kuće, da upravljač uvijek zaključavaju.




Policija ujedno poziva vlasnike mopeda i motocikla da o zaštiti svojih vozila potraže stručni savjet kod ovlaštenih trgovaca.


Policija napominje da dodatni načini i sredstva zaštite mogu biti sajle ili lanci, sredstva za blokiranje diskova i kotača, alarmni uređaji.


“Vozite registriran i tehnički ispravan moped ili motocikl, poštujte prometne propise i znakove, a zaštitnu opremu koristite na propisani način”, poručila je na kraju PU primorsko-goranska.