Osujećena pljačka

Uhvaćeni delikventi koji su se temeljito opremili i planirali provaliti u trgovinu

Hina

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Mladići su potom provalničke stvari spremili u automobil 'nissan', a nakon što su stavili registracijske oznake, 19-godišnjak je ostalima dao marihuanu koju su svi zajedno konzumirali. Tada su krenuli prema mjestu Nespeš u namjeri da provale u trgovinu, ali u tome su ih spriječili policijski službenici, izvijestila je zagrebačka policija



ZAGREB Petorica delikvenata koji su namjeravali provaliti u trgovinu na području Svetog Ivana Zeline, uhvaćena su prije realizacije svog plana, a najvjerojatnije su ih odale registarske tablice koje su ranije, uz nabavljenu opremu, za potrebe provale ukrali na području Zagreba.


Dvojicu 19-godišnjaka, 18-godišnjaka, 21-godišnjaka i maloljetnika zagrebačka policija sumnjiči da su 26. listopada dogovorili da će zajedno provaliti u trgovinu na području Svetog Ivana Zeline.


Osim registarskih tablica koje su ukrali, osumnjičenici su za potrebe provale nabavili fantomke, plinski pištolj, pajser, rukavice, pur pjenu te improvizirani alat za provaljivanje.




Mladići su potom provalničke stvari spremili u automobil ‘nissan’, a nakon što su stavili registracijske oznake, 19-godišnjak je ostalima dao marihuanu koju su svi zajedno konzumirali.


Tada su krenuli prema mjestu Nespeš u namjeri da provale u trgovinu, ali u tome su ih spriječili policijski službenici, izvijestila je zagrebačka policija.


Policija petoricu mladića tereti za kazneno djelo dogovora za počinjenje kaznenog djela, 21-godišnjaka i za krivotvorenje isprave, a 19-godišnjaka za omogućavanje trošenja droga