Uhićenje zbog nasrtaja

Uhićenje u Crikvenici: Vozio pijan pa napao policajca

Fiore Vežnaver

NL arhiva

NL arhiva

Muškarac se tereti da je noću u srijedu u Crikvenici izišao iz vozila i fizički napao policijskog službenika koji je službu obavljao u civilnoj odjeći



RIJEKA   Crikvenička policija je uhitila i provela  kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom koji se sumnjiči da je  fizički nasrnuo na policajca.


Muškarac se tereti da je noću u srijedu u Crikvenici izišao iz vozila i fizički napao policijskog službenika koji je službu obavljao u civilnoj odjeći.


To se dogodilo, kako je službeno priopćeno, »iako mu se policijski službenik  prethodno predstavio, pokazavši policijsku značku i iskaznicu«. Policajac je u ovom događaju lakše ozlijeđen.




Osumnjičeni 41-godišnjak je nakon incidenta priveden u  prostorije policije te je utvrđeno da je vozilom, prije no što je napao policajca,  upravljao pod utjecajem alkohola.


Zbog toga je protiv njega podnesen  optužni prijedlog, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Nakon okončanog kriminalističkog istraživanja  41-godišnjak je  prijavljen DORH-u za kazneno djelo »napad na službenu osobu« i predan pritvorskom nadzorniku.