Dolijao

Uhićen manijak koji je podmuklo napadao žene po Puli. Udarao ih je s leđa, otimao stvari

Marica Košta

Foto Ilustracija, Glas Istre

Foto Ilustracija, Glas Istre

Uuhićeni 35-godišnjak u proteklih dvadesetak dana napao je ukupno pet starijih žena i otimao im torbice i novčanike



PULA Zahvaljujući intenzivnom angažmanu pulske policije u nedjelju je, oko 15.15 sati, dva sata nakon napada na 67-godišnju Puljanku u Kovačićevoj ulici, nedaleko od pulske Gimnazije uhićen 35-godišnjak koji je u proteklih dvadesetak dana napao ukupno pet starijih žena i otimao im torbice i novčanike.


Pritom su dvije žene zadobile teže, a dvije lakše tjelesne ozljede dok je jedna u naguravanju s razbojnikom prošla bez ozljeda. U povodu uhićenja 35-godišnjaka načelnik pulske Policijske postaje Vjekoslav Vukšić održao je konferenciju za novinare na kojoj je predstavio rezultate kriminalističkog istraživanja nad 35-godišnjakom.


– Prvi napad dogodio se 26. prosinca oko 10.30 sati u Ulici Rižanske skupštine. Ondje je razbojnik prišao 88-godišnjakinji te ju gurnuo u dvorište u kojem su se izvodili građevinski radovi pa je žena pala u rupu. Počinitelj joj je ukrao novčanik i pobjegao, kazao je Vukšić te odgovarajući na upit novinara rekao da je 88- godišnjakinja, između ostalog, zadobila teške ozljede glave zbog kojih je prevezena u zagrebačku bolnicu.




Pet dana kasnije, posljednjeg dana 2018. godine, oko 14.30 sati u Stankovićevoj ulici, žrtva napada tada još nepoznatog počinitelja bila je 80-godišnjakinja kojoj je razbojnik istrgnuo novčanik iz ruke te pobjegao. Slijedeći napad dogodio se 2. siječnja oko 7.45 sati u Cankarovoj ulici.


Ondje je razbojnik podmuklo, s leđa prišao 85-godišnjakinji, gurnuo ju i ukrao joj torbicu s osobnim dokumentima, novcem i bankovnim karticama. Već idućeg dana oko 11.50 sati u Vitezićevoj ulici muškarac je u predvorju zgrade gurnuo 79-godišnjakinju pa joj ukrao torbicu s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Obje ove žene su prilikom napada pale i zadobile ozljede te im je pružena pomoć u pulskoj Općoj bolnici.


Budući da su se svi napadi na žene dogodili u užem središtu Pule, odnosno u radijusu od jednog kilometra i u vremenu između 8 i 14 sati, policijski službenici su, što u civilnim odjelima, što u službenim odorama, raspoređeni po dijelovima grada gdje se moglo očekivati počinitelja.