Ubojstvo kod Vukovara

Ubio svoju ženu i njeno tijelo bacio u septičku jamu: ‘Monstrum nas je uvjeravao da je živa’

Portal Novilist.hr

Foto Pixsell, Facebook

Foto Pixsell, Facebook

Obitelj ubijene 46-godišnjakinje ne miri se sa strašnom sudbinom. Osumnjičenog nazivaju monstrumom i čudovištem koji je djeci i roditeljima slao poruke s njezina mobitela želeći ih uvjeriti da je živa i tako prikriti zločin.



Muškarac (50) iz sela Petrovci pokraj Vukovara, osumnjičen da je ubio suprugu, a njeno tijelo ubacio u septičku jamu, ispitan je u Državnom odvjetništvu. Policija je na izvanrednoj konferenciji otkrila detalje užasa u Petrovcima gdje su u septičkoj jami pronašli žensko tijelo, omotano prekrivačem. Osumnjičenog supruga otkrio je SMS kojeg si je slao s njenog mobitela.


Tijelo je pronađeno nakon četveromjesečne potrage, nakon što je majka ubijene prijavila njezin nestanak u srpnju. Tijekom potrage, suprug je policiju navodio na krivi trag, tvrdio da je u kontaktu sa suprugom, a kao dokaz pokazivao SMS-ove.


“Kada smo doveli u situaciju supruga kao mogućeg osumnjičenika, provjeravali smo te SMS-ove i utvrdili smo da ih ona nije slala, već ih je slao netko u njezino ime. Pojačali smo intenzitet i došli do počinitelja”, rekao je Vlado Božić, načelnik PP Vukovar, prenosi Dnevnik.hr.




“Nakon prvo verbalnog, a onda i fizičkog sukoba, počinitelj je oštećenoj zadao više rana od čega je preminula. Onda je mrtvo tijelo umotao i bacio u septičku jamu”, rekao je Krešimir Hunjet, voditelj Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske.


U Petrovcima su svi šokirani, susjedi govore kako su vjerovali da je nestala žena otišla na sezonski rad na more jer je tako govorila uoči nestanka. Nitko nije očekivao tragičan kraj.


Obitelj ubijene 46-godišnjakinje ne miri se sa strašnom sudbinom. Osumnjičenog nazivaju monstrumom i čudovištem koji je djeci i roditeljima slao poruke s njezina mobitela želeći ih uvjeriti da je živa i tako prikriti zločin.


Otac ubijene žene kazao je za Dnevnik.hr: “I onda je dalje slao poruke s njezinog mobitela. Sam sebi je slao poruke. Na kraju je išao na poligraf i sve je u redu što su ga pitali. Kad ga je ispitivač pitao što je sa septičkom, onda je igla (na poligrafu op.a.) ‘zaigrala’ jače. Pitao ga je koliko vremenski često prazne septičku”, objasnio je.


Susjedi su ispričali kako su žrtva i njen suprug bili u lošim odnosima.


“Pričala je kako se boji čak i čašu vode popiti”, rekla je susjeda Marica.



Na konferenciji za medije održanoj danas u PU vukovarsko-srijemskoj o okolnostima pronalaska tijela 46-godišnjakinje govorili su zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrić, voditelj Službe kriminalističke policije Krešimir Hunjet i načelnik PP Vukovar Vlado Božić.


Uz kaznenu prijavu za teško ubojstvo, 50-godišnjak je predan u pritvorsku jedinicu policije.