Slučaj prijevare i krivotvorenja

UZELI MU KUĆU, ZEMLJU I UŠTEĐEVINU Dvojac oštetio 85-godišnjaka za više od milijun kuna

Hina

Muškarac i žena prevarili su starca krivotvorivši ugovor o doživotnom uzdržavanju  / Snimio Sergej DRECHSLER

Muškarac i žena prevarili su starca krivotvorivši ugovor o doživotnom uzdržavanju / Snimio Sergej DRECHSLER

55-godišnjakinja se sumnjiči da je u studenom 2017. godine, nakon dogovora s 50-godišnjakom, pribavila krivotvoren ugovor o doživotnom uzdržavanju s oštećenim 85-godišnjakom i krivotvorenu javnobilježničku ovjeru ugovora koju je kao pravovaljanu predočila zemljišnom odjelu dubrovačkog Općinskog suda. Na osnovu takvog ugovora sud je donio rješenje kojim se kuće i zemlja 85-godišnjaka prenose u vlasništvo 55-godišnjakinje



DUBROVNIK Dubrovačka policija izvijestila je u ponedjeljak kako se za kaznena djela prijevare i krivotvorenja isprave, te za kazneno djelo ovjeravanja neistinitog sadržaja, sumnjiče muškarac i žena koji su jednog 85-godišnjaka oštetili za ukupno više od milijun kuna.


Nakon višemjesečne kriminalističke istrage 55-godišnjakinja se sumnjiči da je u studenom 2017. godine, nakon dogovora s 50-godišnjakom, pribavila krivotvoren ugovor o doživotnom uzdržavanju s oštećenim 85-godišnjakom i krivotvorenu javnobilježničku ovjeru ugovora koju je kao pravovaljanu predočila zemljišnom odjelu dubrovačkog Općinskog suda. Na osnovu takvog ugovora sud je donio rješenje kojim se kuće i zemlja 85-godišnjaka prenose u vlasništvo 55-godišnjakinje.


Pedesetgodišnjak je osumnjičen da je u isto vrijeme, po krivotvorenim punomoćima, kojim ga 85-godišnjak, koji je naknadno preminuo, navodno opunomoćuje da raspolaže njegovim tekućim i deviznim računima na više banaka, podizao novac za osobne potrebe ili ga prebacivao na račun svoje tvrtke ili na bankovni račun osumnjičene.




Uz to se sumnjiči da je u veljači 2018. poticao 63-godišnjaka, kojem je dao na korištenje krivotvorenu osobnu iskaznicu 85-godišnjaka, da sa jednog od bankovnih računa oštećenog napravi niz pravnih poslova i novčanih transakcija u korist 50-godišnjaka, što je 63-godišnjak, koji je u međuvremenu također preminuo, i napravio.


Time je 85-godišnjak oštećen za milijun i 65 tisuća kuna. Prijenos vlasništva za nekretnine stopiran je zbog pokrenutog kriminalističkog istraživanja, kao i pokušaj prijenosa oko milijun kuna preostalih na računima oštećenog. Kriminalistička istraga se nastavlja.