Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 1
Sutra: 15° 15° 1
25. ožujka 2019.
Prevaranti na Grobniku

UPOZORENJE GRAĐANIMA Lažni policajci okrali 82-godišnjaka s područja Čavli, ne puštajte svakog u svoj dom

ilustracija, Roni BRMALJ
ilustracija, Roni BRMALJ
Autor:
Objavljeno: 3. kolovoz 2018. u 19:18 2018-08-03T19:18:58+02:00

Ako građani sumnjaju u osobe koje se predstavljaju kao policijski službenici, mogu kontaktirati nadležnu policijsku postaju, odnosno policijsku upravu pozivom na broj 192 radi dodatnih provjera

Policija upozorava građane na pojačani oprez vezano uz osobe koje se lažno predstavljaju kao policijski službenici te na taj način u zabludu dovode građane u namjeri da se domognu protupravne imovinske koristi.

Naime, jučer je policija zaprimila prijavu 82-godišnjeg građanina s područja Čavli koji je u svoj dom pustio osobe koje su se predstavile kao policijski službenici koji obavljaju službenu zadaću. Iskoristivši povjerenje spomenutog građanina otuđili su mu novac te se udaljili u nepoznatom smjeru.

Iako su osobe starije životne dobi vrlo često žrtve počinitelja ove vrste kaznenih djela, upozoravaju se i svi ostali građani da provjere o kome se radi te da li su osobe koje su se tako predstavile uistinu policijski službenici te koji su točno razlozi njihova dolaska.

Iz policije napominju kako će se policijski službenici prilikom obavljanja službenih radnji u odori na zahtjev građanina kojem se obraćaju predstaviti pokazivanjem službene značke i iskaznice.

Ukoliko građani i dalje sumnjaju u osobe koje se predstavljaju kao policijski službenici, mogu kontaktirati nadležnu policijsku postaju, odnosno policijsku upravu pozivom na broj 192 radi dodatnih provjera. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka