Voditelj riječkog PNUSKOK-a

UHIĆENI ČELNICI ULJANIKA I 3. MAJA Barbarić ne isključuje nova uhićenja: ”Istraga se nastavlja”

P. N.

Foto Tomislav Miletić / PIXSELL

Foto Tomislav Miletić / PIXSELL

 S intenzivnim krim istraživanjem počeli smo u rujnu 2018., a sama realizacija je započela jutros u 6:30 sati - rekao je voditelj riječkog PNUSKOK-a Božo Barbarić 



U današnjoj akciji Uljanik uhićeno je 12 osoba, a za sada ih je ispitano devet, što u Rijeci što na području PU istarske, a procjenuje se da je počinjena šteta u iznosu od 1,2 milijarde kuna.


– S intenzivnim krim istraživanjem počeli smo u rujnu 2018., a sama realizacija je započela jutros u 6:30 sati – rekao je voditelj riječkog PNUSKOK-a Božo Barbarić u razgovoru za RTL Danas.


Rossandin odvjetnik Anto Nobilo nakon ispitivanja je kazao je da se Rossanda branio šutnjom te da se radi o vrlo kompleksnom spisu pa će svoju obranu iznijeti kada ga u potpunosti prouče. Rekao je i da se radi o manipulaciji kaznenim postupkom u svrhu rejtinga određene političke stranke s obzirom da su upravo raspisani izbori za Europski parlament te da bi Vlada kroz koji dan trebala odlučiti i o stečaju Uljanika.




Barbarić je za RTL komentirao optužbe Ante Nobila:


– Ne bih zabavljao javnost i lupetao svašta. Mi svoje aktivnosti radimo u dogovoru s DORH-om. Realizirali smo sve što smo planirali, uhitili smo 12 osoba i obavili pretrage 15 domova i drugih prostorija, uključujući i službene prostorije u 3. maju i Uljaniku. Radi se o složenom krim istraživanju, uključeno je više od 100 policajaca. Moramo sve analizirati pa ćemo vidjeti hoće li biti korisni za postupak.


U pretragama je pronađena poslovna dokumentacija, tableti, uređaji za pohranu podataka. Procjenuje se da je počinjena šteta u iznosu od 1,2 milijarde kuna, a Barbarić je otkrio i za što se uhićeni terete.


– Daljnja istraga će to potvrditi ili opovrgnuti. Terete se za više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i jedno kazneno djelo subvencijske prijevare na štetu brodogradilišta i državnog proračuna – rekao je Barbarić za RTL Danas.


Svih 12 uhićenih noć će provesti u policiji, a ujutro će uz kaznenu prijavu biti predani pritvorskom nadzorniku.


Barbarić nije ni potvrdio ni negirao hoće li biti još uhićenja. Rekao je samo da će se još vidjeti jer se ‘krim istraga nastavlja’ i ništa nije isključeno.