Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. studenoga 2019.
Podignuta optužnica

UBOJSTVO ZBOG LJUBOMORE Dvadesetogodišnji nasilnik iskasapio svoju trudnu bivšu djevojku

Zeljko Lukunic/PIXSELL
Zeljko Lukunic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 20. lipanj 2017. u 18:39 2017-06-20T18:39:24+02:00

Komšić je u javnosti ostao upamćen i kao vozač luksuznog mercedesa koji je lani 20. travnja u popodnevnim satima pregazio neopreznog 72-godišnjeg pješaka na Vukovarskoj aveniji, a tijekom očevida bahato prijetio fotoreporterima i sprdao se i s policijom dobacujući da »starci imaju para« i da će se izvući od kazni

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv 20-godišnjeg Davida Komšića okrivljenog za teško ubojstvo bivše djevojke, trudnice Kristine Krupljan koju je ubo nožem u tijelo sedamdesetak puta te joj nanio još petnaestak reznih rana po glavi i tijelu u noći 22. veljače. Očekivano, Tužiteljstvo je zatražilo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja zlodjela i teških okolnosti izvršenog zločina – okrutnosti, podmuklosti te bezobzirne osvete prema žrtvi koju je iskasapio u njezinom automobilu na parkiralištu na zagrebačkoj Volovčici.

Okrivljenog Komšića tereti se tereti da je kobne večeri oko 21,30 sati u Zagrebu, nakon što se s oštećenicom vratio iz večernjeg izlaska, a znajući da je ona u novoj ljubavnoj vezi s drugim partnerom, trudna i da želi prekinuti emotivnu vezu s njim izvršio teško ubojstvo iz ljubomore i osvete.

S namjerom da je usmrti sa suvozačevog mjesta u njezinom automobilu lijevom rukom pritisnuo je na vozačko sjedalo kako bi je spriječio da pobjegne iz auta. Nožem joj je zadao preko 85 rana, pretežito ubodnih a djevojka je na mjestu preminula od fatalnih ozljeda. Prema Kaznenom zakonu čeka ga kazna od najmanje deset godina do izvijesnijeg dugotrajnog zatvora.

Slučaj o kojem smo pisali na ovim stranicama šokirao je domaću javnost i otvorio pitanja o katastrofalnom propustu policijsko-pravosudnog sustava. Bio je evidentirani zlostavljač i nasilni sin imućnog ugostitelja i poduzetnika.

Ubojica koji je nesmetano i nekažnjeno u nekoliko navrata kršio sudsku zabranu prilaza žrtvi nakon monstruoznog čina i nemuštog bijega sam se prijavio u IV. policijsku postaju.

Neposredno prije ubojstva na društvenim mrežama ostavio je zlokobnu poruku: »Bog prašta, mafija ne«.

U javnosti je ostao upamćen i kao vozač luksuznog mercedesa koji je lani 20. travnja u popodnevnim satima pregazio neopreznog 72-godišnjeg pješaka na Vukovarskoj aveniji, a tijekom očevida bahato prijetio fotoreporterima i sprdao se i s policijom dobacujući da »starci imaju para« i da će se izvući od kazni.

Sutkinja ga je pustila na slobodu.

Istovremeno, Komšiću se sudilo za fizički napad i ozljeđivanje nesretne Kristine, djevojke kojoj je nedugo poslije oduzeo život.

Anto Magzan / Pixsell

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija