Uzgajali konoplju dvije godine

U laboratorij za marihuanu kod Zeline uhićeni dvojac uložio preko 70.000 eura

Hina

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Zagrebačka policija otkrila je laboratorij za uzgoj marihuane kod Svetog Ivana Zeline u koji su dvojica uhićenih uzgajivača, 44-godišnji srbijanski i 52-godišnji hrvatski državljani, navodno uložili preko 70 tisuća eura, izvijestila je policija



ZAGREB Zagrebačka policija otkrila je laboratorij za uzgoj marihuane kod Svetog Ivana Zeline u koji su dvojica uhićenih uzgajivača, 44-godišnji srbijanski i 52-godišnji hrvatski državljani, navodno uložili preko 70 tisuća eura, izvijestila je policija.


Uhićeni dvojac marihuanu je, prema policijskim sumnjama, u unajmljenoj kući uzgajao posljednje dvije godine.


Otkriveni su i privedeni u ponedjeljak, a kada je policija ušla u njihov zelinski laboratorij tamo je pronašla čak 688 stabljika indijske konoplje od koje bi se nakon berbe dobilo barem 30 kilograma marihuane, tri kilograma konopljina lišća, ali i 89.7 grama heroina i digitalnu vagu.




Laboratorij je, dodaju, bio opremljen sustavom za osvjetljavanje, ventilaciju i filtriranje zraka te navodnjavanje.


»Sumnja se da su unazad dvije godine unajmili kuću kako bi u njoj opremili laboratorij za uzgoj indijske konoplje, gdje su nakon uzgoja i obrade preprodavali marihuanu na području Hrvatske i susjednih zemalja. Vrijednost uloženog novca u opremanje laboratorija iznosi preko 70.000 eura«, izvijestila je policija na svojoj internetskoj stranici.


Nakon kriminalističkog istraživanja uhićeni su predani pritvorskom nadzorniku, a policija je protiv njih podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu.