Vukovarsko-srijemska policija

U akciji ‘Faraon’ otkriveno deset krijumčara kokaina i heroina

Hina

Ilustracija / Foto  Davor Javorovic/PIXSELL

Ilustracija / Foto Davor Javorovic/PIXSELL

Iz policije su u ponedjeljak izvijestili da su nakon višemjesečne istrage, u akciji kodnog naziva »Faraon«, otkrili skupinu na čelu s 58-godišnjakom iz Vinkovaca, za kojega se pretpostavlja da je u suradnji s 57-godišnjakom i 65-godišnjakom iz Splita dogovarao distribuciju i preprodaju droge



VINKOVCI Vukovarsko-srijemska policija je u akciji »Faraon« otkrila skupinu od deset krijumčara kokaina i heroina, zaplijenili su oko pola kilograma kokaina te 35 grama heroina koji su bili namijenjeni preprodaji na vukovarsko-srijemskom području.


Iz policije su u ponedjeljak izvijestili da su nakon višemjesečne istrage, u akciji kodnog naziva »Faraon«, otkrili skupinu na čelu s 58-godišnjakom iz Vinkovaca, za kojega se pretpostavlja da je u suradnji s 57-godišnjakom i 65-godišnjakom iz Splita dogovarao distribuciju i preprodaju droge.


Nabavljao je veće količine droge, od po 100 do 500 grama kokaina ili heroina, te u svom stanu drogu miješao s laktozom i »dilao« je ovisnicima.




Akcija je provedena od ožujka do sredine kolovoza, uhićeno je deset osoba i to dvije s područja Đakova, po jedna s područja Osijeka i Županje, dvije iz Splita te četiri iz Vinkovaca.


Voditelj Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske Krešimir Hunjet kazao je kako su uhićeni od ranije poznati policiji po kaznenim djelima vezanima za zlouporabu droga, a od deset kazneno prijavljenih sudac istrage je odredio istražni zatvor za njih četvoricu.


Policija je pretražila osam stanova i tri vozila, pronašla je ukupno 504 grama kokaina i 35 grama heroina, osam sjemenki kanabisa, više tableta heptanona,19.160 kuna i 3.900 eura za koje se pretpostavlja da potječu od preprodaje droge, nekoliko mobitela i jedan pištolj.


Zaplijenjeni kokain u uličnoj se preprodaji procjenjuje na oko 120.000 kuna, a heroin oko 14.000 kuna.


Hunjet se pohvalio da je PU vukovarsko-srijemska u ovoj godini dosad kazneno prijavila 70 posto više osoba u odnosu na isto razdoblje lani, a uglavnom je riječ o osumnjičenima za preprodaju droge.


»Kada je riječ o sprječavanju zloporabe droga nastavljen je kontinuitet kriminalističkih istraživanja, koja su redovito dugotrajna i složena i gdje se upotrebljavaju najsuvremenije policijske metode kako bi se prikupili dokazi, oduzela droga i materijalna korist nastala preprodajom droge, te u konačnici uhitili počinitelji takvih kaznenih djela«, rekao je.