Napad

U ZAGREBU PRETUČENI ROMSKI DJEČACI Muškarac im urlikao: ”Gubite se, vi tu ne pripadate!”

P. N.



U Zagrebu su večeras napadnuta dvojica romskih dječaka, a palicom ih je brutalno prebio muškarac srednje dobi.


Kako je objavio Jutarnji list, do napada je došlo na zagrebačkoj Zavrtnici, blizu poslovne zone u Radničkoj oko 17.30 sati. Jedan dječak je u dobi od 13 godina, a drugi od 14 godina, a prema njihovoj priči i priči njihovih obitelji koju prenosi Jutarnji list sve je ovako započelo:


Dječaci su pred trgovinom čekali djevojke da izađu iz nje, a onda im je spomenuti muškarac s balkona stana počeo vikati da se gube otamo jer da oni ‘tu ne pripadaju’. Na to su mu dječaci odgovorili da čekaju cure te da će otići za minutu, čim one izađu iz dućana, no muškarac je ubrzo zatim sišao iz zgrade i odlučio se fizički obračunati s njima.




Navukao je, kako govore dječaci, kapuljaču na glavu, a sa sobom je donio nešto nalik teleskopskoj palici te je prvo dvaput lupio dječaka nešto slabije konstitucije, koji nosi i naočale. On je od tih udaraca pao na tlo, a muškarac je nakon toga krenuo mlatiti i drugog dječaka, kojega je izudarao po leđima, trbuhu, ruci i drugim dijelovima tijela, nakon čega je i on pao na tlo. Pritom im je psovao ‘majku cigansku’ i izvikivao razne druge uvrede.


Iz policije kažu da su priveli jednu osobu u vezi ovog incidenta. O detaljima će znati više kasnije.