Neredi u Splitu

Tučnjava navijača Hajduka i Rijeke u Splitu: U sukobu Torcide i Armade jedna osoba ozlijeđena, privedene 34 osobe

Marko Cvijanović

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL



Pripadnici navijačkih skupina Armade i Torcide sukobili su se u jutarnjim satima u ugostiteljskom objektu u blizini autobusnog kolodvora, a prema informacijama iz splitske policije privedene se 34 osobe dok je jedna osoba lakše ozlijeđena te joj je pružena liječnička pomoć.


Splitska policija je u jutarnjim satima dobila dojavu o narušavanju javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu u blizini autobusnog kolodvora te je odmah izišla na teren i zaustavila daljnje narušavanje javnog reda i mira u kojem je sudjelovalo između 55 i 60 osoba, doznaje se u splitsko­dalmatinskoj Policijskoj upravi.


Prema neslužbenim informacijama, osobe koje su sudjelovale u toj tučnjavi nosile su navijačka obilježja Hajduka i Rijeke. U ugostiteljskom objektu u kojem je došlo do tučnjave kao i na obližnjem kiosku, kako su rekli u splitskoj policiji, obavlja se očevid radi utvrđivanja materijalne štete.




Okolnosti pod kojima je došlo do tog izgreda policija još utvrđuje, ali prema neslužbenim informacijama pripadnici Torcide zaskočili su navijače Rijeke po dolasku u Split. Prema izjavama svjedoka, Riječane je od težih posljedica spasila policija brzom intervencijom, a u tučnjavi je naravljena i materijalna šteta na ugostiteljskom objektu u kojem je došlo do obračuna.