Nemaju sreće

Torcidaši poslani u zloglasni srpski zatvor, koji potresaju seksualni skandali i ubojstva

P. N.

Zatvor u Padinskoj skeli, gdje će kaznu zatvora izdržavati članovi Torcide koji su divljali po Srbiji

Zatvor u Padinskoj skeli, gdje će kaznu zatvora izdržavati članovi Torcide koji su divljali po Srbiji

Padinska skela zloglasni je zatvor u kojem su smješteni okorjeli kriminalci, a zadnjih godina ovaj kazneno-popravni dom potresaju seksualni skandali



BEOGRAD Prekršajni sud u Beogradu osudio je 14 navijača splitske Torcide na po 15 dana zatvora. Uz to, izrečena im je mjera protjerivanja iz Srbije na godinu dana, objavili su srbijanski mediji.


Pred sud je bilo izvedeno još 13 navijača, no oni su oslobođeni optužbi. Budući da im je ranije određeno zadržavanje od 48 sati pa će do isteka roka ostati u policiji.


Zloglasni zatvor


Svi osuđeni već su upućeni na izdržavanje kazne u Padinsku Skelu, zatvor u predgrađu Beograda. Imaju pravo žalbe, ali to ne odlaže odlazak iza rešetaka, prenosi Hina lokalne medije.




Padinska skela zloglasni je zatvor u kojem su smješteni okorjeli kriminalci, a zadnjih godina ovaj kazneno-popravni dom potresaju seksualni skandali.


Prema pisanju lokalnih medija, 2016. godine 25-godišnji osuđenik prijavio je da ga je 55-godišnji službenik za obuku i upošljavanje seksualno napastvovao.



– Osuđenik je prijavio da ga je zaposleni u službi za obuku i zapošljavanje pokušao pipati i hvatati za intimne dijelove tijela . Nakon njegove prijave saslušan je taj službenik, koji je negirao bilo kakvo seksualno uznemiravanje. IZjave je dalo i nekoliko njegovih kolega, rekao je izvor iz Padinske skele za Alo.rs.


Uhvaćeni u preljubu


Službenik, koji ima dvoje djece, odmah po izbijanju skandala otišao je na odmor, a cijeli slučaj završio je u tužilaštvu.


U zatvoru, međutim, prenosi isti izvor, kruži priča da je službenik bio u dužoj ljubavnoj vezi sa ovim zatvorenikom i da su uhvaćeni u preljubu u službenim prostorijama. Prema istom izvoru, mladić je od službenika dobivao razne privilegije i dobar posao.



Mladić koji je tom prilikom prijavio službenika, u Padinskoj skeli služio je kaznu zbog nelegalnog posjedovanja oružja i eksplozivnih naprava. U Upravi za izvršenje kaznenih sankcija lokalnim medijima tad nisu htjeli ni demantirati, a niti potvrditi informacije o ovom seksualnom skandalu.


Krajem 2016. godine Padinska skela ponovo se našla na naslovnicama lokalnih medija, zbog brutalnih događanja u ovom kazneno-popravnom domu. Osuđenika Ramiza Šarića zaklao je britvom na spavanju njegov mlađi cimer Marko Jovanović, koji je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora zbog dvostrukog ubojstva – svoje djevojke i susjeda.


Zaštitio se žiletom


Jovanović je žiletom Šariću presjekao arteriju, nakon čega je iskrvario na smrt, iako su čuvari došli čim su čuli jauke.


Prema priči zatvorenika Šarić je posljednjih dana često fizički i psihički mučio Jovanovića. Po zatvorskim ćelijama šuškalo se i to da je Šarić prisiljavao Jovanovića da ga seksualno zadovoljava.



Što se tiče sudbine Torcidaša, koji su divljali po Srbiji, mediji navode da traje provjera je li neki od ukupno 27 privedenih počinio neko kazneno djelo.


Predsjednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović izjavio je agenciji Tanjug da su navijači kažnjeni zbog »nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanje u skupini«, prenosi Hina.


Divljali po Vrčinu


Navijači Torcide su, na putu u Bugarsku gdje je Hajduk u Sofiji igrao sa Slavijom, na benzinskoj crpki »Mola« u beogradskom prigradskom naselju Vrčin u četvrtak ujutro ukrali robu vrijednu oko 200.000 dinara (1680 eura). Jedan je pripadnik skupine osumnjičen za ispisivanje grafita s ustaškim znakovljem.


Četristotinjak pripadnika Torcide je po povratku iz Sofije, s utakmice Hajduka i Slavije, zaustavila srpska policija i krenula tražiti krivce za pljačku izvršenu 24 sata ranije. Detaljna kontrola navijača i njihovih vozila donijela je  zanimljiv ulov: drvene i metalne palice, nekolika sjekira i baklji, te manju količinu narkotika.


Trideset i dva navijača tad su zadržana kod suca za prekršaj, a njih 28 optuženo za razbojstvo na pumpi. Naime, policija je kod njih pronašla dokaze, robu koju su dan ranije otuđili s policijske postaje.