Petar Prodanić

Tjerao suprugu iz kuće, dobio mjesec dana zatvora

Šarlota Brnčić

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Prodanić nema mogućnost plaćanja jamstva jer je nakon izlaska iz zatvora prekršio uvjet da neće ponoviti djelo



RIJEKA Jednomjesečni istražni zatvor određen je jučer 69-godišnjem Petru Prodaniću iz Rijeke, osumnjičenom za prijetnje supruzi. U slučaju Prodanića isključena je mogućnost jamstva jer je prekršio uvjet da neće ponoviti kazneno djelo. Prethodno je protiv njega podignuta optužnica zbog istovrsnog kaznenog djela i produljen istražni zatvor iz kojeg je izašao u ožujku nakon što je platio jamčevinu. Nakon izlaska iz zatvora vratio se kući te od tada vrijeđa suprugu.


Sumnjiči ga se da je 22. travnja njegovo ponašanje eskaliralo te da joj je ničim izazvan rekao da je njemu ovoga dosta i zatražio od supruge da izađe iz kuće. Na njezin odgovor da je nema pravo tjerati iz kuće koja je i njezina, obratio joj se riječima »sad će stvarno biti krvi, ovo neće proći bez krvi, ako treba sad ću te i ubiti«. Dok je to izgovarao, lupao je šakom o stol i vikao. Podigao je tada keramičku figuru kojom je zamahnuo prema supruzi, uz riječi »hoćeš da ti ovo bacim u glavu«. Prestrašenoj ženi ponavljao je da to neće dobro završiti, kao i da krv mora pasti.


Na ispitivanju u riječkom Općinskom državnom odvjetništvu porekao je da je počinio kazneno djelo za koje se tereti. Kako neslužbeno saznajemo, naveo je da je sve to neistina te se branio da supruga njega napada i maltretira.