Droga vrijedna pola milijuna kuna

Švercer marihuane s Kikovice: ‘Kamatari su prijetili mojoj djeci. Morao sam prihvatiti posao’

Slavica Kleva

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Trebao sam dobiti 200 eura, dali su mi mobitel i rekli da će me nazvati jedna osoba, rekao je Krunoslav Miklić



RIJEKA »Situacija je takva kakva jest! Bio sam zaposlen, imam troje djece, u međuvremenu sam se i razveo. Otišao sam u podstanare, kockao, život mi se raspao. Krenuli su dugovi, kamatari mi puhali za vratom, prijetili mojoj djeci. Nisam mogao plaćati alimentacije, nisam mogao više plaćati ni podstanarstvo, vratio sam se majci. Kad su mi ponudili posao da »nešto« dostavim iz Zagreba u Rijeku na neke riječke adrese, prihvatio sam. Nisam znao o čemu je riječ ali sam pretpostavljao. Dobio sam mobitel s uputom da će mi se netko javiti, a i ceduljicu sam imao s jednom napisanom adresom. U međuvremenu mi se bivša supruga s djecom odselila iz Zagreba u drugi grad, zbog straha, prijetili su mi kamatari.«


Tako je jučer iznosio obranu 37-godišnji Zagrepčanin Krunoslav Miklić komu se sudi za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.


Miklića su djelatnici Mobilne jedinice carine zaustavili na Kikovici, naplatnim kućicama, gotovo točno prije godinu dana, 22. travnja zaustavivši ga za upravljačem osobnog automobila marke »passat« zagrebačkih oznaka.




Nakon što su policijski službenici pretražili automobil, pronašli su 23 paketa marihuane, ukupno 22 kilograma i 902 grama. Tijekom daljnje pretrage oduzeti su Mikliću mobitel, ali i svojevrsni »adresar« s imenima komu je droga bila namijenjena.


– Koliko vam je novaca obećano da nešto prevezete na relaciji Zagreb – Rijeka, upitala je sutkinja Anamarija Zubović Bogosavljev optuženog.


– Trebao sam dobiti 200 eura, dali su mi mobitel i rekli da će me nazvati jedna osoba kad stignem u Rijeku i javiti mi na koju adresu moram dostaviti robu.


Predjednica vijeća sutkinja Zubović Bogosavljev ograničila je dokazni prijedlog te će se ispitati bivša supruga i majka s obzirom da je do uhićenja stanovao kod nje, zajedno sa sestrom i njezinom djecom.


Ispitat će se na okolnosti financijskih i obiteljskih prilika u kojima su živjeli.


Vrijednost zaplijenjene droge na ilegalnom tržištu dostiže vrijednost više od pola milijuna kuna.


Krunoslav Miklić pravomoćno je osuđivana osoba na zagrebačkom Županijskom sudu u šest navrata upravo zbog zlouporabe opojnih droga.