Sukob oko parkinga

Što je točno mobitelom snimio susjed koji je promatrao svađu GSS-ovca i srpskog povratnika na Viškovu?

P. N.

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Na snimci je vidljivo da se Škalamera posvađao s Arsićem koji je svojim kombijem blokirao njegov automobil. Međutim, na snimci se ne čuju psovke. Video su snimili susjedi kojima je pažnju privukla galama s parkinga



Hrvatski mediji od sinoć izvještavaju o postojanju video snimke incidenta koji se dogodio između srpskog povratnika Dobrivoja Arsića i HGSS-ovca Matka Škalamere.


Telegram je jutros neslužbeno došao do detalja. Na snimci je, doznaje telegram, vidljivo da se Škalamera posvađao s Arsićem koji je svojim kombijem blokirao njegov automobil. Međutim, na snimci se ne čuju psovke.


Video su snimili susjedi kojima je pažnju privukla galama s parkinga. Istovremeno, na snimci se navodno može čuti Arsićevu suprugu kako viče na njega i moli ga da ukloni kombi kako bi Škalamera, kojem su u automobilu bili supruga i dijete, mogao izaći s parkinga.


Jedan dio snimke je u mraku pa se na njoj ne vide navodni udarci koje je Škalamera zadao Arsiću. No, u nastavku videa vidljivo je kako Arsić nakon navodnih udaraca sjeda u kombi u kojem zatim provodi najmanje dvije minute, dok Škalamera mirno stoji sa strane.




Pred kraj snimke vidljivo je i da Arsićeva supruga prilazi Škalimeri, daje mu ruku i ispričava mu se što zbog vozila njezina supruga nije mogao izaći s parkinga.


Prema službenom policijskom izvješću, Matko Škalamera uhićen je zbog utvrđene sumnje da je “zbog nacionalnog identiteta uputio ozbiljne prijetnje te tjelesno napao 70-godišnjaka” na Viškovu, a danas je pušten iz pritvora.