Završio u zatvoru

‘Što buljite u nas, vi jajare u markiranoj odjeći?. Skidaj se’: Riječanin maloljetniku oteo jaknu, pa je prodao

Slavica Kleva

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler



RIJEKA Dvadesetdvogodišnjem Danijelu Rumori iz Rijeke jučer je sudac istrage Županijskog suda Duško Tišma odredio mjeru istražnog zatvora u trajanju mjesec dana. Sumnjiči ga tužiteljstvo za kazeno djelo razbojništva.


Pretprošle nedjelje, točnije 13. siječnja oko 18 sati našao se u autobusu na liniji broj 6 u društvu prijateljice. Autobus se u tom trenutku nalazio na autobusnoj stanici Fiumara. U tom trenutku prišao je maloljetniku koji se pak nalazio u društvu svojih prijatelja pa mu se ničim izazvan obratio: »Što buljite u nas, vi jajare u markiranim jaknama, ajde skidaj jaknu«.


Maloljetnik ga je upitao: »Zbog čega, što smo ti napravili, nema potrebe za takvim ponašanjem«. No, Rumoru nije zadovoljio odgovor već mu je naredio da skine jaknu ili će ga izvesti iz autobusa. Maloljetnik je vidio da je vrag odnio šalu, uplašio se da će ga Rumora napasti i učinio je kako je ovaj tražio, skinuo jaknu. Rumora mu je pak uzeo jaknu i izašao iz autobusa na autobusnoj stanici Žabica čime je maloljetnika oštetio za 1.500 kuna koliko je jakna vrijedna.




Maloljetnik je o događaju izvijestio policiju, dao je opis osobe koja ga je opljačkala, pa je u međuvremenu policija pronašla počinitelja, a jaknu zaplijenila od treće osobe, što znači da je Rumora uspio u tom vremenu jaknu i prodati. Ispitan na tužilaštvu Rumora nije porekao događaj, no tvrdi da mu je dječak dobrovoljno predao jaknu.


No, s obzirom da je Rumora već pod uvjetnom kaznom, tužiteljica je zatražila određivanje istražnog zatvora upravo zbog opasnosti od ponavljanja djela.


Rumora je višestruko osuđivana osoba i to za kaznena djela imovinskog karaktera. Stoga i ne čudi kako tužitelj smatra da je Rumora ustrajan u vršenju kaznenih djela, ne prezajući pritom tu zastrašivati dječaka u dobi 14 godina i uzeti mu jaknu, jer to ukazuje na njegovu bezobzirnost.