Sukob oko štandova

Srpski povratnik koji je prijavio Škalameru i sam ima prijavu za prijetnju nožem na buvljaku

Slavica Kleva

Mirko Milošević (lijevo) prijavio je Dobrivoja Arsića (desno) da mu je prijetio da će izbosti nožem / Foto Ivica Tomić, Slavica Kleva

Mirko Milošević (lijevo) prijavio je Dobrivoja Arsića (desno) da mu je prijetio da će izbosti nožem / Foto Ivica Tomić, Slavica Kleva

Dobrivoje Arsić je navodno htio uvesti red, "tko ima pravo, a tko ne" postaviti štand, a Mirko Milošević ga je kazneno prijavio jer mu je ovaj nakon kraće preprike prijetio da će ga izbosti nožem



RIJEKA – Matko Škalamera osumnjičen je za prijetnje i nanošenje tjelesnih ozljeda 70-godišnjem Dobrivoju Arsiću. Podsjetimo, riječ je o svađi oko parkirnog mjesta na Viškovu, smještenom između dviju zgrada u naselju Mavri.


Zbog parkiranog automobila na način da Arsić nije mogao do svoje kuće nastala je svađa, koja se po navodima Arsića pretvorila u psovke, vrijeđanje po nacionalnoj osnovi, prijetnje ubojstvom, i fizičkim nasrtajem na njega.


Policija je temeljem kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja koju je Dobrivoje Arsić podnio vrlo brzo uhitila Matka Škalameru kao osumnjičenog za kaznena djela, u nedjelju je ispitan na državnom odvjetništvu gdje je iznosio aktivno obranu, nakon čega je tužiteljica i predložila da se osumnjičenom odredi istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.




Danas popodne izvanredno se na riječkom Općinskom državnom odvjetništvu ispituju svi svjedoci ovog slučaja, nakon čega bi Škalamera trebao biti pušten na slobodu.


Rasplitanje na sudu


No, istodobno su se pojavile priče da je i Arsić svojedobno bio kazneno prijavljen zbog prijetnji. Provjerili smo navode, Arsić doista jest kazneno prijavljen, prijavio ga je Mirko Milošević zbog događaja koji se zbio sredinom travnja ove godine na Brajdi.



Po svemu sudeći posvađali su se oko držanja i smještaja onih, nazovimo ih “štandova” koje svakodnevno nekolicina prodavača postavlja i skida nudeći polovne predmete, odjevne predmete…


Milošević je kazneno prijavio Arsića jer mu je ovaj nakon kraće verbalne preprike prijetio da će ga izbosti nožem. A posvađali su se oko postavljanja štandova, Arsić je navodno, prema kaznenoj prijavi karikirano htio uvesti red, “tko ima pravo, a tko ne” postaviti štand.


Nije trebalo puno za svađu pa i prijetnje, jer su u međuvremenu provedene dokazne radnje ispitivanja žrtve i svjedoka temeljem kojih je i “proizašao dovoljan stupanj osnovane sumnje da je Dobrivoje Arsić počinio kazneno djelo”, stoji u obrazloženju optužnog akta.



Dobrivoje Arsić je iznoseći obranu kategorički porekao prijetnje, pa će epilog događaja čekati rasplitanje na sudu, kada tročlano vijeće Općinskog suda u međuvremenu potvrdi optužnicu i ona postane pravomoćna.


Ulični prodavač


A riječ je o Mirku Miloševiću s kojim smo u okviru reportaže o buvljaku na Preluku kao neslužbenim predstavnikom uličnih prodavača i razgovarali.


Tada je za naš list izjavio premda je zašao u osmo desetljeće života da je ljut i revoltiran na gradske službe nakon što je ukinut buvljak na Preluku. “Sve što mi tražimo jest da nam se pronađe adekvatna lokacija na kojoj ćemo moći prodavati staru robu.



Jer, sigurno je da nismo tu zato što nam ide dobro u životu, pa želimo još zaraditi, nego zato da nekako preživimo i izguramo s ovo malo crkavice koju primamo od mirovina ili socijalne pomoći.


Umjesto da krademo kao neki, mi smo tu, svake nedjelje, sa starim i odbačenim stvarima, ufajući se samo u onu da svaka roba nađe kupca. Sada više ni to ne možemo jer su nam otkazali doslovno “preko noći”, ne nudeći nam drugo rješenje, kazao je tom prilikom Mirko Milošević.