Pink Panter banda izvela pljačku tešku 14 milijuna dolara

Španjolska izručuje Srbina zbog krađe dragulja u Emiratima

Hina

Policija je u veljači u Madridu uhitila Borka Ilinčića po međunarodnoj tjeralici koju je izdao UAE zbog krađe iz 2007., kada su lopovi u dva automobila kroz izlog upali u draguljarnicu u šoping centru u Dubaiu i pobjegli s dragim kamenjem



MADRID – Španjolska će Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) izručiti Srbina zbog multimilijunske krađe dijamanata koju je izvela tzv. Pink Panter banda, objavio je u srijedu španjolski vrhovni sud.


Policija je u veljači u Madridu uhitila Borka Ilinčića po međunarodnoj tjeralici koju je izdao UAE zbog krađe iz 2007., kada su lopovi u dva automobila kroz izlog upali u draguljarnicu u šoping centru u Dubaiu i pobjegli s dragim kamenjem vrijednim 14 milijuna dolara.


Banda je dobila ime nakon pljačke u Londonu 2003. kada je lopov skrio dijamant u kutiju kreme za lice, slično sceni iz jednog od filmova o nespretnom francuskom detektivu kojega je glumio Peter Sellers.




Vjeruje se da banda ima oko 800 pripadnika odgovornih za gotovo 300 pljački u 35 zemalja od 1999. Vrijednost njihova plijena procjenjuje se na više od 35 milijuna eura.